herbu pisze:Pewnie że nie ma żadnego, chyba że ktoś jest pasjonatem i to lubi Ale jeśli ktoś szuka auta do jazdy, a nie do zabawy, to oczywiście pomysł z mk2 i swapem jest żaden.
O to właśnie mi chodziło
herbu pisze: Tylko trzymaj się z dala od diesli - miałem ponoć najlepszy jakie tam montowali, czyli Isuzowski DTI, to nie wyobrażam sobie nawet pozostałych.
Bo te silniki są tępe
Jedyny chyba plus to, że rozrząd jest na łańcuchu, a nie na pasku w przypadku DTI
inż. Mk2_marcin pisze:z tym się nie zgadzam, mi w mk2 po 6 latach wyszła ruda
Ale takich przypadków jest mało. Fakt jak się dba tak się ma, ale mając auto z ocynkiem to nie trzeba aż tak się martwić, ale w tych pieniądzach co user szuka spokojnie da się coś kupić fajnego z zabezpieczeniem antykorozyjnym
Manos pisze:Mówicie więc, że 1.8 lepsze od 1.6?
Zdecydowanie. Nie bierze tak oleju jak 1.6. To jest główny problem tych silników. Choć to też zależy od szczęścia bo jednym nie bierze w ogóle, a drugim znów bierze 1l na 1000km.
Manos pisze:Audi a4b5, tutaj również raczej nie ten pułap cenowy.
http://allegro.pl/a4-b5-1995-2001-18064 ... D%5B0%5D=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Przed I liftem spokojnie znajdziesz do Twojej kwoty, a nawet Ci zostanie na rozrząd, filtry itd. Takie audi można wyrwać za 7tys jakiś 96 rocznik (tylko kwestia naszukania się, bo nie jest tak łatwo)
Kwestia tylko zmiany pewnych detali - i od razu się lepiej będzie prezentował (np. tylne lampy te z polifta, kierownica itd.)