***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Użytkownik
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Czytamy ze zrozumieniem Nie odnoszę się do Toyoty tylko do Hondy. A na googlach to wszystko piszą. Lpg ma tylu zwolenników co i przeciwników.
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Bzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura. Widać chyba tylko Polonezem jeździłeś.dominik7 pisze:Honda szybsza jak wygląda
Tylny napęd to mi się kojarzy z Polonezem, i jeżeli nie będzie większego silnika w BMW to tak będzie jechało.
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
odnoszę się do pojęcia Japończyka, Vtec też nie robią szału.. ale cięzko jest porównywać samochody z 10 lat temu do tych dzisiejszychlukasz_bliw pisze:niby czemu Japończyka nie wolno gazować ? ...
-
- Mały gagatek
Dzień dobry
Moja kumpela planuje kupić nie za duże, żwawe autko z pazurem. Nie ukrywam, że chciałbym być pomocny ale rzetelnej wiedzy brakuje, a i czasu jak zwykle też nie za wiele... Stąd prośba do Was Forumowicze o wskazanie drogi.
Wymagania:
- ładne i troszkę zadziorne pasujące do niewysokiej eleganckiej blondyneczki
- klasa miejska, ale nie mikroskopijna
- moc pozwalająca na osiąganie setki w okolicach 8s.
- rocznik około 2010
- przebieg do 100.000km
- średnie przebiegi będą oscylować w okolicach 15k km rocznie
- budżet max 55k pln
Z tego co się orientuje to w tej chwili stanęło na scirocco 2.0TDI 170/TSI 210.
Podpowiedzcie proszę, czy to dobry wybór, jeśli nie to dlaczego. Czy VW poradził sobie już z wadami konstrukcyjnymi? Może lepiej słabszy silniczek i wirus? Jaka skrzynia będzie lepiej się sprawdzała?
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Moja kumpela planuje kupić nie za duże, żwawe autko z pazurem. Nie ukrywam, że chciałbym być pomocny ale rzetelnej wiedzy brakuje, a i czasu jak zwykle też nie za wiele... Stąd prośba do Was Forumowicze o wskazanie drogi.
Wymagania:
- rocznik około 2010
- przebieg do 100.000km
- budżet max 55k pln
Podpowiedzcie proszę, czy to dobry wybór, jeśli nie to dlaczego. Czy VW poradził sobie już z wadami konstrukcyjnymi? Może lepiej słabszy silniczek i wirus? Jaka skrzynia będzie lepiej się sprawdzała?
Pozdrawiam
Edison nie zyje...Einstein nie zyje... i ja tez sie jakos slabo czuje
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Lepiej kupić TDI. Jak szukasz czegoś niezawodnego to merc CLC - wygląda z zewnątrz na dość świeże auto, a w środku siedzi stary dobry w203 z niezniszczalnym silnikiem diesla.Pawko_1111 pisze:Dzień dobry
Wymagania:
- rocznik około 2010
- przebieg do 100.000km
- budżet max 55k pln
Pozdrawiam
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
-
- Użytkownik
to co robi szał i co to szał nie twierdzę że to jedyne słuszne zastosowanie ale jakaś tam alternatywa ( jeśli miałbym kupić nowe auto z silnikiem 1,4 o mocy 130 koni a 1,8 o tej samej mocy to oczywiście byłoby to 1,8). No i jak ktoś jeździ więcej niż dystans potrzebny do zagrzania to tylko i wyłącznie diesel nawet z padającymi dwumasami wtryskami i wszystkim innym:)inż. Mk2_marcin pisze:odnoszę się do pojęcia Japończyka, Vtec też nie robią szału.. ale cięzko jest porównywać samochody z 10 lat temu do tych dzisiejszychlukasz_bliw pisze:niby czemu Japończyka nie wolno gazować ? ...
Było MK3 AAZ jest Accord 6 F18b2 i Leon ASV.
Podobne zdanie słyszałem często od mojego ojca na temat diesla:)
-
- Użytkownik
Witam
Na wiosne planuje kupic BMW e36 cabrio, rocznik cos z koncowki produkcji. Oczywiscie musi byc seria, bez spojlerow, felg 19 itp. Przeze mnie tez nie bedzie modyfikowane. Z jakim silnikiem szukac? I na co szczegolnie zwracac uwage?
Na wiosne planuje kupic BMW e36 cabrio, rocznik cos z koncowki produkcji. Oczywiscie musi byc seria, bez spojlerow, felg 19 itp. Przeze mnie tez nie bedzie modyfikowane. Z jakim silnikiem szukac? I na co szczegolnie zwracac uwage?
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jeśli E36, to tylko z rzędową szóstką - 2.5 lub 2.8flatron1984 pisze:Z jakim silnikiem szukac?
2.0 tez nie jest najgorsza, i też rzędowa szóstka. Ja bym tylko odpuścił 1.8 bo ani mocy ani dźwięku. Chyba ze sie trafi wybitnie zadbany 1.8 IS to można sie skusić.
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
-
- Użytkownik
W weekend ogladalem 2 sztuki zeby sie zorientowac. Jedna 2.0 no i jakies spojlery, wydech dwie rury srednica rynny ogolnie wies tuning. Druga 2.5 tym razem wyglad zewnetrzny (oprocz wszechobecnych znaczkow "M") ok ale praca silnika byla kiepska, telepalo nim i dodatkowo przy przegazowce niebieski dym. Silnik 1.8 to troche za slaby.
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Silnik - według potrzeb i uznania w e36 nie było złych benzyniaków. Podstawa w BMW to ilość szarych komórek poprzedniego właściciela. Jak auto przeszło przez łapy dresa albo wieśtunera to kaplica. Osobiście szukałbym czegoś sprowadzonego, z fabrycznym lakierem ale przy większych pojemnościach trzeba uważać na akcyzę.flatron1984 pisze:Na wiosne planuje kupic BMW e36 cabrio, rocznik cos z koncowki produkcji. Oczywiscie musi byc seria, bez spojlerow, felg 19 itp. Przeze mnie tez nie bedzie modyfikowane. Z jakim silnikiem szukac? I na co szczegolnie zwracac uwage?
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Pytanie,
Mam na oku skodę Fabię II w silniku 1.4 TDI z 2008 roku (70kM) z przebiegiem 220 tyś km. Możecie coś więcej napisać na temat tych silników ich wady i zalety?
Mam na oku skodę Fabię II w silniku 1.4 TDI z 2008 roku (70kM) z przebiegiem 220 tyś km. Możecie coś więcej napisać na temat tych silników ich wady i zalety?
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
inż. Mk2_marcin, w poniższym temacie była dyskusja:
viewtopic.php?f=118&t=494027&start=938" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=118&t=494027&start=938" onclick="window.open(this.href);return false;