Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
To ja mam takie zapytanie, co byście wybrali dla siebie.
Codziennie 110km w górę, odcinki 30-60km, miesięcznie 2500km wzwyż.
Pod uwagę biorę np. opla.
I teraz - 3.2 v6 z lpg czy 1.9 150 na ok. 190/400?
Codziennie 110km w górę, odcinki 30-60km, miesięcznie 2500km wzwyż.
Pod uwagę biorę np. opla.
I teraz - 3.2 v6 z lpg czy 1.9 150 na ok. 190/400?
GTB...
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
1.9 kumpel ma Vectre C po chipie na 188/412 i musze przyznac ze calkiem fajne autko i silnik. W 3.2 na pewno wieksze wrazenia z jazdy ale co kto lubi. Ja jestem za klekotami, chociaz ten CDTI za glosno nie klekocze nawet z rana. Jak bede zmienial to chyba zamiast passata b5fl kombi poszukam Vectry C kombi
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Dzięki
Mnie bardziej interesuje signum niż vc, ale również nie pogardzę.
Szukam większego komfortu w jeździe niż moim mk4, a kilka lat wstecz miałem vb i była bardziej komfortowa niż golf, więc co dopiero taka vc czy signum.
Myślę, że przy poszukiwaniach tak właśnie zrobię i w pierwszej kolejności pooglądam 1.9 cdti 150.
Szukam większego komfortu w jeździe niż moim mk4, a kilka lat wstecz miałem vb i była bardziej komfortowa niż golf, więc co dopiero taka vc czy signum.
Myślę, że przy poszukiwaniach tak właśnie zrobię i w pierwszej kolejności pooglądam 1.9 cdti 150.
GTB...
Mimo iż jestem przekonany do 1.9TDi to po przeczytaniu paru tematów to sam nie wiem.
Chodzi o Golfa IV codziennie jakieś 60 km do szkoły i w weekend jakieś 200 - 300 km. Max 9 tys zł i nie wiem czy jednak szukać tego TDI czy jednak co innego ?
Chodzi o Golfa IV codziennie jakieś 60 km do szkoły i w weekend jakieś 200 - 300 km. Max 9 tys zł i nie wiem czy jednak szukać tego TDI czy jednak co innego ?
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Ja bym szukał saaba 9-3 150-michau- pisze:Dzięki
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
kamil97 pisze:Mimo iż jestem przekonany do 1.9TDi to po przeczytaniu paru tematów to sam nie wiem.
Jeśli nie zależy Ci na wielkiej mocy to polecam 1.6 w lpg ladujesz mi wychodzi gdzieś 9l gazu więc jest dobrze, ale nie napisałeś co jest dla Ciebie priorytetem
W grę wchodzi właśnie albo TDi albo LPG bo na samej benzynie jest drogo, szczególnie teraz jak u mnie 95 kosztuje 5 zł.
Tak więc chciałbym się zmieścić w tych 9 z instalacją LPG albo Diesel.
Tak więc chciałbym się zmieścić w tych 9 z instalacją LPG albo Diesel.
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
kamil97, szukaj 1.9tdi lub 1.6,2.0 z LPG co Ci się trafi w dobrym stanie to weź.
kamil97, diesel 90, 110, 115, 130 spali 5-6l/100. Bo za 9 tys. arl raczej bym odpuścił
Jeśli lpg to zdecydowanie 2.0 115, spali koło 10l lpg.
Co mogę doradzić, nie bój się diesla, możesz poszukać tdi 90 z 1m i turbo bez zmiennej geometrii.
Jeśli lpg to zdecydowanie 2.0 115, spali koło 10l lpg.
Co mogę doradzić, nie bój się diesla, możesz poszukać tdi 90 z 1m i turbo bez zmiennej geometrii.
GTB...
Dzięki za pomoc. Byłem już pewny co do Diesla i wy mnie tylko w tym podtrzymaliście.
Ktoś mi powie, co to się stało że nagle zrobiła się moda na benzynę, a diesle wrastają w komisach?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
może dlatego ,że ropa drożeje a gaz trzyma cene ,beznyniaka ludzie kupią przerobią na gaz i mają tanią jazde , ja jak by benzyniak tak zapierdzielał jak diesel i tak mało palił też bym takiego kupił ale takiego nie ma , jest 1.8t 180km ale trafić na takiego ze zdrowym motorem i z gazem to graniczy z cudem.sprat pisze:Ktoś mi powie, co to się stało że nagle zrobiła się moda na benzynę, a diesle wrastają w komisach?
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Bo większość ludzi kilka lat temu kierując się stereotypem, że TDI to niezniszczalny silnik, zapier**la, pali tyle co kot napłakał, kupili zajechane trupy z przekręconymi licznikami przyprowadzone z komisów od turasów, jeździli z przekonaniem że nawet nie trzeba wymieniać oleju, bo po co? A potem płacz, bo turbo, bo pompa, bo wtryski, dwumas itp. I to co zaoszczędzili na paliwie wydali na droższy zakup auta z dieslem oraz naprawy. Dlatego teraz sporo osób szuka małego, bezproblemowego benzyniaka, który spali kilka litrów więcej, ale zawsze odpali, wymieni się raz na rok olej, a jak się założy gaz to jedzie się za pół darmo. A nawet jak zdecydują się kolejny raz na diesla, to sprawdzą wszystko 10x dokładniej niż wtedy Ponadto, nie jest już tak łatwo o ropę z czarnego rynku, bo technologia poszła na tyle do przodu, że kierowcy zawodowi często nie są w stanie nic ukręcić, ceny ropy na stacji praktycznie zrównały się z benzyną i oszczędność jest marna.sprat pisze:Ktoś mi powie, co to się stało że nagle zrobiła się moda na benzynę, a diesle wrastają w komisach?
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
Smieszne to wszystko - jeszcze kilka lat temu zabijali się o diesle, a teraz... Mnie to wali, bo robię 30-40 tys km roczniei to w trasie więc klekot w sam raz.
Zwłaszcza że założenie gazu też generuje pewne koszty (czy mniejsze czy więskze - sam nie wiem)
Wiem ze jak kupowalem obecne auto (TDI ASV, mniejsza z tym jaki model) to kazdy na tym forum odradzał mi benzynę, twierdząc żę w VW nie ma ciekawych benzyn
Zwłaszcza że założenie gazu też generuje pewne koszty (czy mniejsze czy więskze - sam nie wiem)
Wiem ze jak kupowalem obecne auto (TDI ASV, mniejsza z tym jaki model) to kazdy na tym forum odradzał mi benzynę, twierdząc żę w VW nie ma ciekawych benzyn