***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- grzechotek
- Ma gadane
- Auto: Golf MK6
- Silnik: BSE
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Chcę sobie kupić Golfa 4 tylko nie wiem z jakim silnikiem 1.6 czy 1.8t. Znalazłem za 9k zł z silnikiem 1.8t, skóra, przebieg 200k, rocznik 1999. Drugi to właśnie z silnikiem 1.6 za 11k zł, przebieg 160k, rocznik 2000. Obydwa na benzynę, spalanie mają prawie podobne z tego co sprawdzałem w sieci, może ten pierwszy troszkę więcej.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tu masz fajne, forumowe auto: http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... ygsBb.html" onclick="window.open(this.href);return false;grzechotek pisze:Chcę sobie kupić Golfa 4 tylko nie wiem z jakim silnikiem 1.6 czy 1.8t. Znalazłem za 9k zł z silnikiem 1.8t, skóra, przebieg 200k, rocznik 1999. Drugi to właśnie z silnikiem 1.6 za 11k zł, przebieg 160k, rocznik 2000. Obydwa na benzynę, spalanie mają prawie podobne z tego co sprawdzałem w sieci, może ten pierwszy troszkę więcej.
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
1.8T to wrażliwy towar - wszyscy chcą to mieć i to tanio dlatego w ofercie jest wiele gniotów, pole minowe jak cholera. Pomiędzy 1.8T a 1.6 masz wolnossące 1.8 i 2.0, 1.8 125ps ma dość kiepskie opinie, ale i tak bardziej liczy się stan blacharki niż to co jest pod maską.grzechotek pisze:Chcę sobie kupić Golfa 4 tylko nie wiem z jakim silnikiem 1.6 czy 1.8t. Znalazłem za 9k zł z silnikiem 1.8t, skóra, przebieg 200k, rocznik 1999. Drugi to właśnie z silnikiem 1.6 za 11k zł, przebieg 160k, rocznik 2000. Obydwa na benzynę, spalanie mają prawie podobne z tego co sprawdzałem w sieci, może ten pierwszy troszkę więcej.
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
taaa i później być może trzeba bedzie wsadzić w remont z 3-5 tys zł .kw pisze: ale i tak bardziej liczy się stan blacharki niż to co jest pod maską.
ja bym wolał w dobrym stanie blacharskim a w bdb stanie technicznym ,blacharke typu drzwi błotniki itp kupujesz w kolorze polerka i masz , i samemu można to wymienić ,jak silnik szrot lub coś z osprzetu to później szukasz po mechaniorach ,1 sie gorzej zna od 2-giego , i tak jeździsz szukasz itd.
reguła w autach 15-20 letnich jest taka : jak łdne to silnik szrot ,jak silnik i reszta ok to buda szrot .zawsze najlepiej szukać po środku ,ale i tak do każdego coś trzeba dołożyć ,okazji nie ma już dawno nikt dobrego ci nie sprzeda żeby nie miał jakiś wad ,choć zdarzają sie cuda ale one kosztują
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Tu masz cudo tylko z innej planety http://otomoto.pl/oferta/daewoo-nubira- ... 3005e5ece0" onclick="window.open(this.href);return false;
- herbu
- Kontakt:
Dokładnie - ale też trzeba mieć na uwadze, że jeśli zakładamy jakieś niedoskonałości blacharskie, to na elementach wymiennych jak drzwi, maska, klapa, czy przednie błotniki. Progi, podłoga, dach, czy tylne błotniki już nie, bo ich łatwo i tanio nie wymienisz.VW_seller pisze:blacharke typu drzwi błotniki itp kupujesz w kolorze polerka i masz , i samemu można to wymienić
Szczególnie, gdy mówimy tu o 1.8T, który jest dość wrażliwy i wymaga przynajmniej jako takiej kultury obsługowej.VW_seller pisze:ak silnik szrot lub coś z osprzetu to później szukasz po mechaniorach ,1 sie gorzej zna od 2-giego , i tak jeździsz szukasz itd.
I powiem Ci, że takie auto bez problemu przejedzie jeszcze mnóstwo km - jeden gość z rodziny miał Nubirę, od nowości. Jak ją sprzedawał jako 15 letnie, miała ponad 400 tys. km przejechane i mechanicznie była bez zarzutu. Blacharsko trochę gorzej, ale i tak lepiej niż większość mk3 No i cena - rocznik 2001 i sprzedana została za 1800 złjan1966 pisze:Tu masz cudo tylko z innej planety http://otomoto.pl/oferta/daewoo-nubira-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3005e5ece0
Siema przymierzam się a bardziej teść do kupna golfa 4 z silnikiem 1,6 105 koni może ktoś mi coś więcej powiedzieć o tym silniku, czy ten przebieg(198000) dla niego to już kostnica? Trochę czytałem trochę i przeważnie są złe opinie o tym silniku koledzy poradzicie, w czwartek mam po niego jechać a nie chce żeby teść był nie zadowolony
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
pewnie x2Binekk pisze:czy ten przebieg(198000) dla niego to już kostnica?
no bo jest zły problematyczny itd .lepiej szukać zwykłego 1.6Binekk pisze: Trochę czytałem trochę i przeważnie są złe opinie o tym silniku
ja bym sobie darował ,jeszcze dochodzi do tego za ile ?
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
http://olx.pl/i2/oferta/vw-golf-1-6-hig ... %5D=answer" onclick="window.open(this.href);return false; to ten golf
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Popatrz na licznik - laweciarz debil zrobił zdjęcie zaraz po cofnięciu - przebieg dzienny 0 i rozregulowany zegarek.Sadząc po wnętrzu auto ma ponad 400 tys, poza tym jakiś ulep molestowany przez wiejskiego tjuningowca. Dla mnie auto tragedia już po obejrzeniu fotek, pajac szuka głupszego od siebie, bo za tą cenę można kupić już przyzwoite auto.Binekk pisze:http://olx.pl/i2/oferta/vw-golf-1-6-hig ... %5D=answer to ten golf
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
kw, nawet nie zwróciłem uwagi na licznik byłem oglądać tego golfa w niedzielę to skóra bez żadnego przetarcia ale na zewnątrz z każdej strony po obierany czego nie widać na zdjęciach :/
A może tak, jaki silnik polecacie benzynowy, nie chce żeby teść kupił coś co będzie cały czas robił potem
A może tak, jaki silnik polecacie benzynowy, nie chce żeby teść kupił coś co będzie cały czas robił potem
I z "autentycznym" jak na 17-latka przebiegiemjan1966 pisze:Tu masz cudo tylko z innej planety http://otomoto.pl/oferta/daewoo-nubira- ... 3005e5ece0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kontakt:
Miałem takie auto, przebieg był podobny i nic się z nim złego nie działo. Od kilku lat jeździ nim kostek007, więc najlepiej zagadaj do niego - wszystko Ci powie. Ale uprzedzając powiem, że nie ma się co bać i taki przebieg jak piszesz, to nic dla tego silnika. Do tego bardzo mało pali (w porównaniu do 1.6 8V). Ja na LPG miałem średnie spalanie 7.8, a kostek007 ma chyba jeszcze mniejsze. Owszem - ten silnik ma nieco droższy rozrząd od 8V, trochę droższy osprzęt (świece, cewki, sondy), ale generalnie to dobry silnik, choć ma zupełnie inną charakterystykę od 8V - żeby żwawo jechał, trzeba go trzymać na obrotach.Binekk pisze:Siema przymierzam się a bardziej teść do kupna golfa 4 z silnikiem 1,6 105 koni może ktoś mi coś więcej powiedzieć o tym silniku, czy ten przebieg(198000) dla niego to już kostnica? Trochę czytałem trochę i przeważnie są złe opinie o tym silniku koledzy poradzicie, w czwartek mam po niego jechać a nie chce żeby teść był nie zadowolony
Miałeś? Ja miałem 8V i 16V i o dziwo mniej problematyczny był 16V, ale to pewnie ze względu, że był w lepszej kondycji. Owszem, na 8V też nie mogę narzekać, bo jeździ mi się nim super, nawet lepiej niż 16V, ale 16V absolutnie bym nie skreślał.VW_seller pisze:no bo jest zły problematyczny itd .lepiej szukać zwykłego 1.6
ja bym sobie darował ,jeszcze dochodzi do tego za ile ?
Każdy w dobrym stanie oprócz 1.4 i 1.8.Binekk pisze:A może tak, jaki silnik polecacie benzynowy, nie chce żeby teść kupił coś co będzie cały czas robił potem
1.8 mam akurat i to dobry sił i jest . Jeszcze zagazowalem go to lepiej jedzie na gazie niż na benzynie
Moja Bora 2.8 V6 4motion :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=602134" onclick="window.open(this.href);return false;
fan page : https://facebook.com/vwboraV64/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=602134" onclick="window.open(this.href);return false;
fan page : https://facebook.com/vwboraV64/" onclick="window.open(this.href);return false;