Witam,
Wczoraj zamiesciłem w dziale "kupie auto" prośbe o ewentualne komentarze od osob ktore mogły widziec samochód z linku poniżej.
Jeden z adminów zamiast poinformować mnie o widocznym błedzie w opisie postanowił zostać słuzbistą i prewencyjnie zablokował temat nie dając możliwosci edycji czy dodania komentarza. Koniec końcow o samochodzie niczego sie nie dowiedziałem ale mam nadzieję, że admin przynajmniej nadepnie na klocek lego goła stopą czego mu szczerze życzę..
Wracając do samochodu ..przejechałem sie z kolegą ok 400km żeby obejrzeć to auto. Wg wstępnych informacji oczywiscie igła. Mielismy swiadomosc ,ze jest to gti zrobione na R ale generalnie martwilismy się tylko o to czy cała konwersja została zrobiona ok - o stanie blacharskim zostałismy zapewnieni, że jest IGŁA i generalnie kochać, lać i jezdzic.
Produkcja 11' w kraju od 12'.
U wlasciciela do którego pojechaliśmy od roku - kupił już po konwersji za rzekomo 70tys.
Samochod sprawdzilismy pod kątem historii ubezpieczeniowej(nie figurował), a po vinie w serwisie VW (również za dużo wpisów nie było) Pojechaliśmy pozytywnie nastawieni z gotówka w łapie.
Żeby za dużo sie nie rozwlekać:
- mechanicznie - byłem pod wrazeniem. auto dołącza napęd, jezdzi prosto, dynamicznie. Trzyma sie drogi i pewnie hamuje. DCC działa. Tutaj oddaje honor.
...i to tyle z komplementów.
- wnętrze - zajechane jak auto z przebiegiem 500.000 a nie 80.000. Wytarta kierownica i gałka zmiany biegów (przełożona modelu R), deska rozdzielcza zle spasowana (po prawej stronie miedzy słupkiem a a deską - szpara na przynajmniej jeden palec a po lewej idealnie....) , luźna podsufitka, niedziałająca roleta szyberdachu, popalona podsufitka przy szybach, wiejący wiatr przez drzwi w trakcie jazdy juz około 80km/h, fotele z wersji GTD, listwy przód GTD, listwy na drzwiach R. Brak półki bagażnika. Jeżeli DYNAUDIO miało subwoofer w mk6 - to ten go nie ma.
Tapicerki do generalnego prania.
- blacha - na mierniku numerki różne jak w bębnie maszyny losującej lotto. O ile dach i drzwi trzymają sie podobnych wartosci to słupki, progi pokazują wartosci bardzo wysokie i rozbieżne. Maska, błotniki, drzwi lewe - źle spasowane. Nad przednią szyba ogniska rdzy.
Nie będę sie rozwodził na temat potencjalnego dzwona i jego skali bo nie widziałem a wlasciciel mówił, że o niczym nie wiedział i wady zauwazył dopiero po naszym wskazaniu.
Zasadniczo Golf GTI, przerobiony dość konsekwentnie na R, z wnetrzem od GTD.
Kiepsko zrobiony od strony blacharskiej, zaniedbane wnętrze wymagające przynajmniej wyjecia,umycia i próby spasowania.
Jeżeli ktoś szuka sobie bazy na trackday'e czy oes-y to po wyjeciu wnetrza, blachą można sie nie przejmować - i tak się poobija
Ogólnie nie polecam.
link do samochodu ::
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... yD1Dx.html" onclick="window.open(this.href);return false;