Mnie też nie chce się rozprawiac po prostu komentuje że to co piszesz to jest bujda. Osobowki nie opłaca się amortyzowac 4 lata w odróżnieniu np od ciężarówki. Większe firmy auta osobowe odpisują na Max 2 lataandywiki pisze:Wiesz co kolego nie chce z Tobą polemizować to jest dużo firma i tyle na temat a może nie musi wymieniać bo w niej sprzedaż nie odbywa się poprzez handlowców którzy gonią rocznie po 70 tys.steelek pisze: ↑pt mar 02, 2018 12:52Duże firmy z dużą flota wymieniają auta co rok maksymalnie co dwa. W firmie w której pracuję tak jest. Dostajemy oferty na samochody służbowe (akurat u nas fordy Fiesty / Focus / Mondeo i Fiat Grande Punto) gdzie dwuletnie auto ma 150-250 tysięcy. Oczywiście pełen serwis.
Jak chcesz coś wnieść do tematu to pisz na temat albo o to co pytam i proszę.
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: ***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
To jak ci się nie chce to nie pisz i wszystko na temat
stelek bzdury piszesz u nas w firmie osobówki co 4-5 lat wymieniają więc nie ma opcji, że to straty przynosi.
Podobnie u mnie - auta nawet dłużej są użytkowane. Ma zrobić 200.000 km i dopiero na sprzedaż (ostatnio A4 B8 2012).
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
U mnie trzymają się amortyzacji tzn wieku auta a jaki tam przebieg nalata po drodze pal licho
1,4 tsi 90kW 2013-2015 i 1,4 tsi 92kW 2015-2017 - różnice
Cześć,
Czy ktoś posiada wiedzę czym różnią się te silniki, wg ASO tylko oprogramowanie. Różnice w osiągach i spalaniu wg Autocentrum są znaczące.
Pozdrawiam.
Czy ktoś posiada wiedzę czym różnią się te silniki, wg ASO tylko oprogramowanie. Różnice w osiągach i spalaniu wg Autocentrum są znaczące.
Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
No bo tak jest, to wcale nie jest żaden nowy silnik.
Pewnie odnośnie postu z pn mar 05, 2018 09:45
Jeden pyta czym się różnią bo według Aso tylko oprogramowaniem, drugi mu odpowiada bo tak jest bo to stary silnik jakoś dla mnie nijak nie po Polskiemu
Cześć,
Praktycznie nigdy nie jeździłem fabrycznymi autami, zawsze coś zmieniałem. Najczęściej gwint + dobre koło to było podstawa. Jednak teraz potrzebuję auta na co dzień a drugie typowo do dłubania a przyszłości pewnie dojdą zloty i wypady na weekend.
Zawsze chciałem mieć Golfa 1, dlatego skupiłem się na tym modelu. Oglądałem już jeden egzemplarz trzy drzwiowy 1.6D z 78 roku za ok 3 tys. w całkiem dobrym stanie.
Wiadomo jednak że na początek zrobił bym blacharkę + lakier. Mechanikę ogarnę sobie sam (do czasu swapa). I stąd moje pytanie - jakich kosztów (mniej więcej) spodziewać się w przypadku gdybym blacharkę zrobił sam a jakich gdyby odstawić go na kompletną renowację do blacharza/lakiernika?
Wiem że to pytanie jest strasznie ogólne i dużo zależy od stanu blachy, jednak może ktoś się znajdzie kto robił coś podobnego ostatnio i rzuci jakąś kwotą.
Praktycznie nigdy nie jeździłem fabrycznymi autami, zawsze coś zmieniałem. Najczęściej gwint + dobre koło to było podstawa. Jednak teraz potrzebuję auta na co dzień a drugie typowo do dłubania a przyszłości pewnie dojdą zloty i wypady na weekend.
Zawsze chciałem mieć Golfa 1, dlatego skupiłem się na tym modelu. Oglądałem już jeden egzemplarz trzy drzwiowy 1.6D z 78 roku za ok 3 tys. w całkiem dobrym stanie.
Wiadomo jednak że na początek zrobił bym blacharkę + lakier. Mechanikę ogarnę sobie sam (do czasu swapa). I stąd moje pytanie - jakich kosztów (mniej więcej) spodziewać się w przypadku gdybym blacharkę zrobił sam a jakich gdyby odstawić go na kompletną renowację do blacharza/lakiernika?
Wiem że to pytanie jest strasznie ogólne i dużo zależy od stanu blachy, jednak może ktoś się znajdzie kto robił coś podobnego ostatnio i rzuci jakąś kwotą.
Myślę, że bardzo ciężko będzie komuś to wycenić tak "na oko". Kolega blacharz ostatnio dostał Mercedesa W115 na wymianę błotników przód i progów, a skończyło się na odbudowie praktycznie połowy auta, bo czego się nie dotykał to się sypało, mimo, że wyglądało na całkiem sprawne. ..
CIACH! RA_FEEL_IT!
Samo malowanie całości to koszt 6-7 tysięcy, jeżeli to ma być dobra robota.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P