Witam wszystkich, jako że pierwszy raz na forum. Zapewne zdubluje temat ale nie mogę go wyszukać.
Noszę się z zamiarem zakupu Golfa 7 Gti. Jest dużo egzemplarzy z USA w niższych cenach. Czy taki Golf jest w czymś gorszy od EU poza widocznymi detalami? Są jakieś większe zmiany na minus? Z góry dzięki za info i pozdrawiam
Golf 7 z USA
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Re: Golf 7 z USA
Najlepiej wrzucić vin takiego auta w Google i od razu będziesz widział dlaczego ceny są niższe. 95 procent tych golfów z USA są po szkodzie całkowitej. Chciałem ostatnio coś poszukać w pl już sprowadzonego, każdy jeden po całkowitym dzwonie. Oczywiście "bezwypadkowe"
W USA jest o tyle fajnie że wszystko jest czarno na białym, za darmo zobaczysz zdjęcia rozbitka a często nawet wycene naprawy i tego ile jest wart po dzwonie.
W USA jest o tyle fajnie że wszystko jest czarno na białym, za darmo zobaczysz zdjęcia rozbitka a często nawet wycene naprawy i tego ile jest wart po dzwonie.
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Ja mam w rodzinie mk5 2.5L po szkodzie całkowitej w USA, szkoda była naprawdę znikoma, u nas auto nosiloby status bezwypadkowego, to że orzeczona była szkoda całkowita o niczym jeszcze nie świadczy, każdy przypadek trzeba oceniać indywidualnie
- flo89
- Użytkownik
- Auto: Golf MK7 2016
- Silnik: CZCA
Oczywiście masz rację, ale przy tych wynikach są zdjęcia, gdy widzisz wyrwany silnik z sanek i całe zawieszenie przednie w strzepach to powinna się zapalić lampka. A ja widziałem w pl ogłoszenia właśnie takich naprawionych bezwypadków.
Ale jeśli znajdziesz takiego po lekkim wypadku to jak najbardziej ok. Różnic nie ma w wykonaniu czy wyposażeniu jakoś specjalnie. Inne jest oświetlenie, przednie do wymiany z uwagi na symetryczne, gdzie u nas jest asymetryczne. Drobne przeróbki tylnych lamp (do ogarnięcia kodowaniem). Tak po za tym wszystko to samo.
Ale jeśli znajdziesz takiego po lekkim wypadku to jak najbardziej ok. Różnic nie ma w wykonaniu czy wyposażeniu jakoś specjalnie. Inne jest oświetlenie, przednie do wymiany z uwagi na symetryczne, gdzie u nas jest asymetryczne. Drobne przeróbki tylnych lamp (do ogarnięcia kodowaniem). Tak po za tym wszystko to samo.
MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline
Gorszy nie jest ale nie wiesz czy całe auto było w kawałkach czy tylko rozerwało się na pół podczas wypadku, poczytaj w sieci jakie auta opłaca się ściągać, USA to nie Niemcy, to nie jest takie proste, poza tym czy serio warto ryzykować i za mniejszą kasę szukać jakieś grzmotów po poważnej naprawie blacharskiej? Taki Golf ma zasuwać, jeżdżenie składakami przy takiej mocy to wg mnie dość duży akt odwagi
Z takiego auta to najwyżej silnik warto jak jest spoko ale całe auto ja mówię stanowczo NIE.
Poza tym Golf 7 GTI to nie Daihatsu, z rynku niemieckiego czy nawet u nas sporo jest egzemplarzy, cena nigdy nie jest kwestią przypadku, coś tańsze jest zawsze z jakiegoś powodu.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że w stanach auta są tańsze z racji niższych obciążeń podatkowych