Golf MK3 20 Jahre 1.9 TDI
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Golf MK3 20 Jahre 1.9 TDI
Szanowni użytkownicy,
jest pewne auto, na które zwróciłem uwagę. Traktuje to jako auto nr 2, moja zabawka 20 jahre, które zawsze chciałem mieć. Mam kawał drogi do miejsca gdzie znajduje się samochód więc może ktoś już był i oglądał albo cokolwiek może mi powiedzieć czy warto?
Link do aukcji:
https://allegro.pl/ogloszenie/vw-golf-i ... 7763567937
jest pewne auto, na które zwróciłem uwagę. Traktuje to jako auto nr 2, moja zabawka 20 jahre, które zawsze chciałem mieć. Mam kawał drogi do miejsca gdzie znajduje się samochód więc może ktoś już był i oglądał albo cokolwiek może mi powiedzieć czy warto?
Link do aukcji:
https://allegro.pl/ogloszenie/vw-golf-i ... 7763567937
-
- VW Baron
- Kontakt:
Re: Golf MK3 20 Jahre 1.9 TDI
lampy przód wstawione h4 zamiast h1+h1 od jakiegoś gl lub cl - trochę głupio ktoś nawet nie zadał sobie trudu aby do auta po dzwonie poszukać prawidłowych lamp
wnętrze wygląda sensownie takie jak powinno być łącznie z pasami i gałką biegów
ja bym daleko nie jechał oglądać, szukał spokojnie innego jahre oczywiście na zadbaną sztukę trzeba sporo więcej pieniążków - wszystko zależy od podejścia czego oczekujemy
wnętrze wygląda sensownie takie jak powinno być łącznie z pasami i gałką biegów
ja bym daleko nie jechał oglądać, szukał spokojnie innego jahre oczywiście na zadbaną sztukę trzeba sporo więcej pieniążków - wszystko zależy od podejścia czego oczekujemy
Jak jest daleko po takie auto to odpuść, to jest kwestia 2 pensji, albo i nie...Pojeździsz i stracisz sporo kasy żeby kupić takie auto bezsensu. Szukaj tak max do 30-40 km od domu.
Jeszcze bo oryginalne GTI czy VR6 bym moooże pojechał ale tutaj nie ma to sensu.
Jeszcze bo oryginalne GTI czy VR6 bym moooże pojechał ale tutaj nie ma to sensu.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Cudów bym się nie spodziewał, ale generalnie trzyma się kupy, wnętrze wydaje sie być kompletne i nie zmęczone (nawet dywaniki ma ori ), z zewnątrz też jakiejs tragedii nie ma. Jesli nie traktować tego auta jako rodzynek 20 Jahre, to za tą cenę spoko oferta. Myslę, że trochę chęci i jeszcze "zrobiłby z niego ludzi"
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No XX jahre to te nie jest CL, czy nawet GT, jakich pełno - dla mnie to wersja równie ciekawa, jak GTI, czy VR6.Pastusiak pisze: ↑czw sty 31, 2019 16:33Jak jest daleko po takie auto to odpuść, to jest kwestia 2 pensji, albo i nie...Pojeździsz i stracisz sporo kasy żeby kupić takie auto bezsensu. Szukaj tak max do 30-40 km od domu.
Lampy to jedno, drugie to progi - jak już były wymienione to zapewne kwestia czasu jak ponownie coś tam się pojawi. Choć cena dość atrakcyjna...
-
- VW Baron
- Kontakt:
Ale jeśli się chce rodzynka to raczej warto by się udać w tym kierunku:
https://www.olx.pl/oferta/vw-golf-gti-2 ... 744baf0550
trzeba jednak dorzucić jeszcze jedną pensję
Pozwolę sobie kontynuować temat dodając pytanie, czy jest jeszcze szansa znaleźć egzemplarz z lat 96/97, który nie jest krzywy, pomodzony, zniszczony, zajechany etc.? Taka myśl mi się nasuwa po szukaniu auta przez kilka miesięcy z mizernym skutkiem. Kilka egzemplarzy oglądałem na żywo, jedyne emocje jakie mi towarzyszyły to smutek na widok tych biednych golfów aka złomów. Tak mnie naszło z rana na smutny post
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pewnie, że jest. W totka też jest szansa trafić 6 .tomski_gd pisze: ↑pn maja 06, 2019 09:24Pozwolę sobie kontynuować temat dodając pytanie, czy jest jeszcze szansa znaleźć egzemplarz z lat 96/97, który nie jest krzywy, pomodzony, zniszczony, zajechany etc.? Taka myśl mi się nasuwa po szukaniu auta przez kilka miesięcy z mizernym skutkiem. Kilka egzemplarzy oglądałem na żywo, jedyne emocje jakie mi towarzyszyły to smutek na widok tych biednych golfów aka złomów. Tak mnie naszło z rana na smutny post
A na poważnie, to są szanse, choć małe. Są takie Golfy, tylko ich albo nie sprzedają, albo kosztują swoje
Podbije temat bo znalazłem coś być może interesującego. Pierwszy raz spotykam się z AFN 96kW/130kM. Wiem że jest tam sporo do roboty ale jeśli motor zdrowy to może może?
https://www.olx.pl/oferta/vw-golf-1-9-t ... cae6d508f0
Edit: Czy wersja 130konna jest już na pompowtryskach czy jeszcze nie?
https://www.olx.pl/oferta/vw-golf-1-9-t ... cae6d508f0
Edit: Czy wersja 130konna jest już na pompowtryskach czy jeszcze nie?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
nie widziałeś albo inaczej - chociażby nie słyszałeś o silnikach poddach tuningowi?
AFN od wieków była i jest wersją, której fabryka nadawała 110 koni mechanicznych na pompie wtryskowej VP a kto ile wyciśnie z niego koni to już inna sprawaEdit: Czy wersja 130konna jest już na pompowtryskach czy jeszcze nie?
najlepsze jest to stwierdzenie, taka polska rzeczywistość
dla mnie jak coś ma nowy przegląd to powinno być w stanie idealnym a nie "na chodzie"Na chodzie, nowy przegląd.
Owszem słyszałem o silnikach podkręconych ale nie spotkałem się aby afn wyjeżdżając z fabryki miał więcej niż 110kM. Dlatego też zapytałem a ten egzemplarz w historii pojazdu na oficjalnej stronie ma wpisane:
Pojemność silnika: 1896 cm³
Moc silnika: 96 kW
Paliwo: olej napędowy
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
no toć o tym pisałem
albo miał wymieniany silnik albo zalegalizował zwiększenie mocy i ma to wpisane w DR.ten egzemplarz w historii pojazdu na oficjalnej stronie ma wpisane:
Serio myśli ktoś że ten samochód do czegokolwiek się nadaje niż tylko na części? :-D
Chyba już dawno by zniknął bo czyhają tacy łowcy okazji i pierwsi by pojechali po auto gdyby coś reprezentowało ze sobą.
Chyba już dawno by zniknął bo czyhają tacy łowcy okazji i pierwsi by pojechali po auto gdyby coś reprezentowało ze sobą.