Cześć, chciałbym kupić golfa VI lub seat Leon 2 lift 1.6 tdi. Oglądałem już kilka samochodów i praktycznie każdy coś tam kombinowany, jeden mniej drugi bardziej, co niestety od razu go dyskwalifikuje. Na co zwrócić uwagę w golfie VI? Czemu niektóre golfy mają spryskiwacze, a nie mają lamp xenonowych? Czy lampy firmy Lens to jest jakiś tani chiński zamiennik?
Jak bardzo wierzyć i jak zweryfikować przebiegi ok 160000km? Gdzie niektóre pojazdy naprawdę w środku jak nowe. Czy budżet ok 25-26k zł to jest przyzwoita kwota na takie auto? Ogólnie będę bardzo wdzięczny za każdą, najmniejszą radę. Pozdrawiam
Ps. A może ktoś z Was sprowadza z zagranicy golfy i chciałby mi przedstawić swoją ofertę?
Czy pakiet gt, był montowany fabrycznie? Na aucie są zderzaki, oraz progi inne niż standardowe.
Kupno golf VI lub seat Leon 2 lift.
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: Seat Leon 1P
- Silnik: BKD
Re: Kupno golf VI lub seat Leon 2 lift.
Pozwól, że Ci doradzę trochę odnośnie przebiegu.
Ja zawsze jak oglądam auto świeżo sprowadzone, to zaczynam od sprawdzenia papierów tj. książka serwisowa, karteczki przeglądowe pod maską i na słupkach/drzwiach + wydruk TÜV
Jeśli nie ma papierów albo karteczek pod maską i przebieg nie jest w żaden sposób udokumentowany, to odpuszczam do razu. Mówię tu o autach za 15k zł w górę.
Kiedyś przerobiłem trochę aut z Niemiec i nawet często te tanie za ok. 1,5-2k € miały książki serwisowe czy chociaż karteczki pod maską albo wydruki TÜV
Co do spryskiwaczy lamp bez xenonów, to były tzw. pakiety zimowe.
Ja zawsze jak oglądam auto świeżo sprowadzone, to zaczynam od sprawdzenia papierów tj. książka serwisowa, karteczki przeglądowe pod maską i na słupkach/drzwiach + wydruk TÜV
Jeśli nie ma papierów albo karteczek pod maską i przebieg nie jest w żaden sposób udokumentowany, to odpuszczam do razu. Mówię tu o autach za 15k zł w górę.
Kiedyś przerobiłem trochę aut z Niemiec i nawet często te tanie za ok. 1,5-2k € miały książki serwisowe czy chociaż karteczki pod maską albo wydruki TÜV
Co do spryskiwaczy lamp bez xenonów, to były tzw. pakiety zimowe.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Re: Kupno golf VI lub seat Leon 2 lift.
Ostatnio też trochę przeglądałem ofert mkVI i w moim odczuciu kwota jaką podałes pozwala kupić mkVI może nie jakiegos super, ale chociaż takiego nie kombinowanego, bez wodotrysków. 25k to jest takie minimum na 6tkę
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest