Golf 4 1.9 TDI 130km
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Golf 4 1.9 TDI 130km
Hej, chce kupić diesla na pompie. Znalazłem takiego golfa może ktoś oglądał? Albo jest w stanie się wypowiedzieć na temat tego auta:) https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... BWMrz.html
Re: Golf 4 1.9 TDI 130km
To jest wersja na pompowtryskach.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Dokładnie jak szukasz na pompie to jakim cudem oglądasz 130 km? jak dla mnie ma ksenon dokładany więc zapewne brak samopoziomowania i przy upierdliwym policjancie dowód zabrany, lub problemy na skp...
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dokładnie - silnik widać, że wersja PD, dodatkowo skrzynia 6 biegowa... Mimo wszystko ni zrażałbym się do silników na pompowtryskiwaczach, bo czas pokazuje, że są równie wytrzymałe i niezawodne, co TDI na pompie. Ten z ogłoszenia wygląda przyzwoicie. Co prawda zdjęcia tak podciągnięte, że zieleń lasu aż boli od patrzenia, ale to nic nie zmienia. Wiadomo, ze zdjęć, to wróżenie z fusów. Pojechać, obejrzeć, przejechać się, podpiąć pod kompa i się okaże, czy taki rodzynek. Silnik, przy tym przebiegu powinien pracować idealnie.
Potwierdzam ujeżdżałem tdi pd 115 w pasku całe 7 lat zero problemów z silnikiem, przy spokojnej jeździe 4.5-5 litrów spalanie...
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Zgadza się, silniki ok ale jednak szanse na większe wydatki przy przebiegu pół miliona są w PD niż VP, mimo wszystko znaleźć niedoebany egzemplarz ociera się o cud.
Pompę zregeneruje, końcówki wtrysków wymieni, jak jeszcze będzie JKZ to koszta zdecydowanie niższe ale weź znajdź godny uwagi niekombinowany egzemplarz
Pompę zregeneruje, końcówki wtrysków wymieni, jak jeszcze będzie JKZ to koszta zdecydowanie niższe ale weź znajdź godny uwagi niekombinowany egzemplarz
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Niby tak, ale regeneracja pompowtryskiwaczy w dzisiejszych czasach to też nie majątek, choć faktycznie za 4 sztuki wyjdzie pewnie trochę więcej niż za regenerację pompy. Ale przecież przed zakupem można w dość prosty sposób określić stan pompek, więc raczej bym się tego nie bał. Zresztą sam użytkuję auto z TDI PD i jak na razie od nowości przez 300 tys. km żadnych problemów z silnikiem.doggie pisze: ↑czw maja 30, 2019 20:38Zgadza się, silniki ok ale jednak szanse na większe wydatki przy przebiegu pół miliona są w PD niż VP, mimo wszystko znaleźć niedoebany egzemplarz ociera się o cud.
A mnie zawsze śmieszy jak ktoś podaje że olej wymieniał i to pół roku temu :-D gdzie taki diesel pewnie już przejechał z 10 tys od tego czasu i powoli czas na zmianę, którą warto zrobić po zakupie.
Szkoda ze nie pisał że tankował na Orlenie :-D
Auto dość tanie bo i po 10 tys chodzą ASZ już pomijam ARL te to ponad 10, z opisu wynika ze krótko go ma, co też różnie można interpretować, no i niestety takie topowe mocne diesle byly katowane, bo to ladnie ciągnie 300 nm robi robotę więc stan może być różny.
Plus za to ze przebieg w ogłoszeniu chyba prawdziwy albo bliski prawdy :-D
Szkoda ze nie pisał że tankował na Orlenie :-D
Auto dość tanie bo i po 10 tys chodzą ASZ już pomijam ARL te to ponad 10, z opisu wynika ze krótko go ma, co też różnie można interpretować, no i niestety takie topowe mocne diesle byly katowane, bo to ladnie ciągnie 300 nm robi robotę więc stan może być różny.
Plus za to ze przebieg w ogłoszeniu chyba prawdziwy albo bliski prawdy :-D
Swojego MK4 sprzedałem ostatnio bo jakieś 3 miesiące temu i to najdroższy w okolicy za 9 tys zł. To jeszcze ładny niebieski kolor, wersja kombi, welur, pompki po regeneracji, dwumas zmieniony na jm, zero rdzy, blacha igła, asz zawirusowany, klimatronik sprawny i chłodził najmocniej że wszystkich vagow jakie mialem/mam. Przebieg 250 tys i w moich rękach chyba z 7-8 lat. Ja zrobiłem coś koło 60 tys km. Aku carry dwuletni ale wpakowałem 99Ah więc posłuży długo. Też jakoś nikt nie chciał i jeden przyjechał i powiedział biorę.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Niestety kurka coś fajnego znaleźć to tragedia... Gadałem z gościem to robił ranty progów.
Narazie nie jestem do niego przekonany obserwuje dalej
Dzięki za sugestie i pomoc.
Narazie nie jestem do niego przekonany obserwuje dalej
Dzięki za sugestie i pomoc.
A Ty szukasz starego auta w jakim stanie? Jak koleś coś przy aucie robił to się cieszyć że na piance montażowej nie poleciał...
To fakt. Takie auta jak golf 3 już dawno się sprawdzało przy zakupie młotkiem po progach. To chyba MK4 też już trzeba. Powiem szczerze że MK4 to i tak się dobrze trzyma. Owszem też już robiłem wykwity na przednich błotnikach ale progi i cała reszta to w stanie wzorowym a nawet doskonałym. Wszędzie konserwacja była widoczna. Żaden Touran z moich dwóch tak nie ma a sharan to już całkiem.
Poliftowy 1 czyli od 2000 roku do 2009. Nowszy czyli od 2010 roku to MK2 coś jak golf 5 czy 6 podobny konstrukcyjnie jak touran.