Golf VII 1.6 TDI szary metaik
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Re: Golf VII 1.6 TDI szary metaik
Dopatrzyłem się ważnej różnicy, mój faworyt ma gładki gril "blue motion" ewidentnie dodaje uroku.
O co właściwie w tym chodzi, Golfy mają te same silniki jedne BM a inne nie mają? Jeden ma plakietke drugi nie od czego to zalezy?
To i tam ściema bo własnie w tych lata była afera norm emisji spalin VW
O co właściwie w tym chodzi, Golfy mają te same silniki jedne BM a inne nie mają? Jeden ma plakietke drugi nie od czego to zalezy?
To i tam ściema bo własnie w tych lata była afera norm emisji spalin VW
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
BM to nie ma nic wspólnego z silnikiem tylko pakiet aerodynamiczny w tym osłona grilla, niższe zawieszenie, opony o niskich oporach toczenia, kiedyś wydłużony 5 bieg, przy skrzyni 6 nie wiem
ten model zapewne jest po akcji serwisowej dizelgate, pewnie ma nowy program, 10 koni mniej i 1 litr spalanie wyższe
przechodziłem to na swojej A4 B8
generalnie BM to taka marketingowa ściema
- doggie
- V.I.P.
ok, damy radę
widzę masz zły dzień
@kamska daj spokój i przejdz do tematu
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Dziękuję za obszerne wyjaśnienie, przyznam,że nie miałem pojecia.doggie pisze: ↑pt cze 21, 2019 22:54BM to nie ma nic wspólnego z silnikiem tylko pakiet aerodynamiczny w tym osłona grilla, niższe zawieszenie, opony o niskich oporach toczenia, kiedyś wydłużony 5 bieg, przy skrzyni 6 nie wiem
ten model zapewne jest po akcji serwisowej dizelgate, pewnie ma nowy program, 10 koni mniej i 1 litr spalanie wyższe
przechodziłem to na swojej A4 B8
generalnie BM to taka marketingowa ściema
Byłem przekonany ze BM to nic innego jak normy emisji spalin czyli EURO 6 a tu widzę inne czynniki, a i chyba zapomniałeś dodac start-stop.
Co do dizelgate, to w książce znajdę adnotacje? w ASO udzielą informacji? W sumie, to chyba nie ma sensu nic z tym robic?
- doggie
- V.I.P.
zapewne
auto powinno mieć certyfikat, że przeszło akcję naprawczą, tak jest w Polsce, jak jest w DE nie wiem ale myślę że podobnieCo do dizelgate, to w książce znajdę adnotacje? w ASO udzielą informacji? W sumie, to chyba nie ma sensu nic z tym robic?
wgrać program sprzed akcji naprawczej a najlepiej zamiast tego poddać auto chiptuningowi na +/- 140 hpto chyba nie ma sensu nic z tym robic?
- kamska
- Użytkownik
to chyba nie ma sensu nic z tym robic?
wgrać program sprzed akcji naprawczej a najlepiej zamiast tego poddać auto chiptuningowi na +/- 140 hp
Dziś mam 140ps w Skodzie i coś koło 350n ale skoda wazy 1400kg a golf ponad 150kg mniej więc myśle, że fabrycznie będzie podobnie śmigać.
Kempingów nie ciągam a jak mi braknie adrenaliny to wsiadam na moto 3,9 do setki .
Przyznam,że wiedza o pakiecie BM i to że takowy posiada zaplusowała na korzyść przedmiotowego Golfa.
- doggie
- V.I.P.
Ze niby kombiak 1.6 TDI waży 1250 kg? Gdzieś ty to wyczytał? Tyle to może ważyć 1.2 albo 1.0 TSI w htb po flskoda wazy 1400kg a golf ponad 150kg mniej
Comfortline w kombi wg mojej oceny może ważyć jakieś 1330 do 1350 kg
- kamska
- Użytkownik
Pomyłka O3 względem O2 została odchudzona o ok. 150kg aczkolwiek w dieslu też waży ok. 1300kg sprawdziłem. Pomyliłem auta gdyż szukam jednocześnie O3 i Golfa, co się szybciej trafi, to kupię.
- kamska
- Użytkownik
Byłem, oglądałem, jechałem i nie kupiełem.
Aktualnie Gulf potaniał o 500e dziś jest za 8tyś.
Z zewnątrz rodzynek jak z salonu, nie dopatrzyłem się ządnych wad już prawie go brałem...
Niestety auto po powodzi, komora silnika cała w rudzie, śrubki, łączniki etc. A poważny problem ciężko pracująca skrzynia biegów- ciężko wchodzą. Przy jeżdzie próbnej biegi całkowicie się zblokowały auto stanęło. Dopiero po zgaszeniu silnika udało się ponownie rozblokować skrzynie. Z detali fotel kierowcy prawie przedziurawiony- mały wymienny detal, ponadto auto strasznie zapiuszczone, tył do prania zaszczany i zarzygany przez dzieci- DRAMAT, jak można oddać auto w takim stanie??? I można sobie tylko wyobrazić jak użytkonik trakotował reszte.
Podsumowując za 8tyś rodzinek na handel- polecam
Aktualnie Gulf potaniał o 500e dziś jest za 8tyś.
Z zewnątrz rodzynek jak z salonu, nie dopatrzyłem się ządnych wad już prawie go brałem...
Niestety auto po powodzi, komora silnika cała w rudzie, śrubki, łączniki etc. A poważny problem ciężko pracująca skrzynia biegów- ciężko wchodzą. Przy jeżdzie próbnej biegi całkowicie się zblokowały auto stanęło. Dopiero po zgaszeniu silnika udało się ponownie rozblokować skrzynie. Z detali fotel kierowcy prawie przedziurawiony- mały wymienny detal, ponadto auto strasznie zapiuszczone, tył do prania zaszczany i zarzygany przez dzieci- DRAMAT, jak można oddać auto w takim stanie??? I można sobie tylko wyobrazić jak użytkonik trakotował reszte.
Podsumowując za 8tyś rodzinek na handel- polecam