auto za 15 tys
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: Seat Leon 1P
- Silnik: BKD
Re: auto za 15 tys
Ja mam Leona TDI z 2006r. z 300k nalotu i praktycznie nie ma rdzy. Jedynie przednie i tylne progi na samych rantach trochę wyszło, ale to przez uderzające kamienie, które uszkodziły, a wręcz zdrapały fabryczną konserwację i na podłodze z tyłu przed bakiem, ale to też takie drobne do zeszlifowania i pokrycia świeżą konserwacją. Gąbki ktoś wcześniej usunął, bo błotniki przednie czyściutkie.
Także co do tych Golfów 5/Jett, to trzeba szukać takiego z jak najmniejszą ilością rdzy, zrobić potem trochę konserwacji i jeszcze powinno takie coś trochę polatać.
Mój brat szukał niedawno kombi w dieslu do 15k i kupił Megane 3 ,ale to dopiero po obejrzeniu ok. 40 różnych aut na terenie Wrocławia i okolic.
Także co do tych Golfów 5/Jett, to trzeba szukać takiego z jak najmniejszą ilością rdzy, zrobić potem trochę konserwacji i jeszcze powinno takie coś trochę polatać.
Mój brat szukał niedawno kombi w dieslu do 15k i kupił Megane 3 ,ale to dopiero po obejrzeniu ok. 40 różnych aut na terenie Wrocławia i okolic.
Bez przesady nie kupie auta żeby wydać 5 kola na dzień dobry, wiadomo ze po zakupie jakieś podstawowe rzeczy powymieniam, na razie celuje w skodę i 407 chociaż 407 ten przód mnie nie pokoi, od kato w promieniu 50 km nie ma nic ciekawego, a co powiedzie o audi a4 b6
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A ja wyjadę z czymś zupełnie z innej beczki. Kia Magentis. Za 15 tys. kupisz rocznik 2008.
Miałem takie auto, kupione zupełnie z przypadku. Ot firma z którą współpracowałem sprzedawała takie auto po prezesie. 2 litrowy benzyniak, coś koło 140 KM. Auto poezja. Komfort, jakość materiałów, spasowanie... Wg. mnie auto było lepiej wykonane niż BMW 5, nie mówiąc już o Passacie. Do tego po przebiegu 260 tys. km i nie widać było śladów zużycia. Może design nie porywa, bo wygląda jak dziadkowóz, ale jeździ się tym autem bardzo komfortowo.
A już wisienką na torcie, czy też truskawką, była sytuacja jak kupujący przyjechał obejrzeć to auto swoim A6 TDI. Stanął, otworzył maskę i prosi o uruchomienie silnika. Sęk w tym, że działał. Był tak cichy, tak wyważony, że był ledwo słyszalny na zewnątrz, a wewnątrz jedynie po obrotomierzu dało się zorientować, że pracuje.
Jakby tego był mało, to ceny części były śmieszne - poziom golfa 2 . Jakby tego było mało, to awaryjność była znikoma, by nie powiedzieć, ze nic kompletnie się z tym autem nie działo.
Ogólnie pewnie zostanę, za swoją propozycję wyśmiany, ale miałem w życiu około 50 aut i do Kia jako jedna z niewielu, zrobiła na mnie takie wrażenie. Gdyby nie to, że był to sedan, a nie kombi, które mają u mnie pierwszeństwo, to kto wie, czy do tej pory bym nim nie jeździł.
Miałem takie auto, kupione zupełnie z przypadku. Ot firma z którą współpracowałem sprzedawała takie auto po prezesie. 2 litrowy benzyniak, coś koło 140 KM. Auto poezja. Komfort, jakość materiałów, spasowanie... Wg. mnie auto było lepiej wykonane niż BMW 5, nie mówiąc już o Passacie. Do tego po przebiegu 260 tys. km i nie widać było śladów zużycia. Może design nie porywa, bo wygląda jak dziadkowóz, ale jeździ się tym autem bardzo komfortowo.
A już wisienką na torcie, czy też truskawką, była sytuacja jak kupujący przyjechał obejrzeć to auto swoim A6 TDI. Stanął, otworzył maskę i prosi o uruchomienie silnika. Sęk w tym, że działał. Był tak cichy, tak wyważony, że był ledwo słyszalny na zewnątrz, a wewnątrz jedynie po obrotomierzu dało się zorientować, że pracuje.
Jakby tego był mało, to ceny części były śmieszne - poziom golfa 2 . Jakby tego było mało, to awaryjność była znikoma, by nie powiedzieć, ze nic kompletnie się z tym autem nie działo.
Ogólnie pewnie zostanę, za swoją propozycję wyśmiany, ale miałem w życiu około 50 aut i do Kia jako jedna z niewielu, zrobiła na mnie takie wrażenie. Gdyby nie to, że był to sedan, a nie kombi, które mają u mnie pierwszeństwo, to kto wie, czy do tej pory bym nim nie jeździł.
Tak bo benzyny lubią małe dystanse. Nie wiem czy się orientujesz czym się różni silnik ZI od ZS i co który lubi. To są brednie powielane na necie od lat. To że sto przygłupów tak mówi a 5 inteligentnych mówi odwrotnie to nie znaczy że większość ma rację. Benzyna na zimnym to wali połowę paliwa w komin bo ZI pracuje na odparowanym paliwie w powietrzu. Benzyna w zimnym kiepsko odparowuje. To skutkuje zalewaniem, zasyfianiem świec, nagarem na zaworach itd itd. benzyna ląduje w oleju bo tłoki są jeszcze owalne. Diesel ma tego problemu znacznie mniej. Poprostu ludzie jeszcze identyfikują silniki benzynowe jako wolnossące bez zmiennych faz i innych dodatków. To błąd bo dziś większość to zmienne fazy, dwie sądy na wydechu po 4 zawory na cylinder, itd itd. Diesel byle dostawał.paliwo to musi chodzić.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ja bym jeszcze do tego peugeota to brał z DSG.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
każde auto ma jakieś bolączki, jak kupicie zadbanego jest spokój, za tą cene nie spodziewam sie full wypas, za DSG podziękuje
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
tak, bo od pon roku myślę nad 407, a nikt inny nie podaje nic ciekawego golf 5 podziękuję za małe dla mnie, audi tak samo Nie kupiłbym
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Ok, 407 jest jest jak najbardziej OK, tylko piszesz 2.0 HDI w benzynie, nie wiem czy żartujesz czy tak na poważnie