Zakup Golf plus rdza na klapie i nadkola - czy to normalne?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Zakup Golf plus rdza na klapie i nadkola - czy to normalne?
Witam.
Zainteresował mnie ten samochód:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... Crc4a.html
Technicznie OK, oprócz klimatyzacji - jest aktualnie na sprawdzeniu, mechanik powiedział jednak, że kompresor wyglada na zgniły i on by nie radził kupować tego auta.
Inna sprawa to to, ze zauważyłem rdzę na prawym przednim nadkolu oraz na klapie bagażnika w okolicach lampek oświetlania tablicy rejestracyjnej. Czy to jest normalne? Samochód napewno miał malowane prawe drzwi (miejscowo jest około 800-900 m. Na mierniku), ale reszta, co najwyżej w niektórych miejscach drugi lakier, szpachli raczej nie stwierdziłem. Właściciel mówi, ze auto miało również wymieniany prawy próg na skutek uszkodzenia.
Czy takie wady dyskwalifikują auto? Oglądałem od spodu, jest OK, jeździ tez dobrze. Tylko brak klimy i ta rdza.
Pozdrawiam.
Zainteresował mnie ten samochód:
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... Crc4a.html
Technicznie OK, oprócz klimatyzacji - jest aktualnie na sprawdzeniu, mechanik powiedział jednak, że kompresor wyglada na zgniły i on by nie radził kupować tego auta.
Inna sprawa to to, ze zauważyłem rdzę na prawym przednim nadkolu oraz na klapie bagażnika w okolicach lampek oświetlania tablicy rejestracyjnej. Czy to jest normalne? Samochód napewno miał malowane prawe drzwi (miejscowo jest około 800-900 m. Na mierniku), ale reszta, co najwyżej w niektórych miejscach drugi lakier, szpachli raczej nie stwierdziłem. Właściciel mówi, ze auto miało również wymieniany prawy próg na skutek uszkodzenia.
Czy takie wady dyskwalifikują auto? Oglądałem od spodu, jest OK, jeździ tez dobrze. Tylko brak klimy i ta rdza.
Pozdrawiam.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Zakup Golf plus rdza na klapie i nadkola - czy to normalne?
Niestety rdza w tych autach występuje
może warto posłuchać mechanikaon by nie radził kupować tego auta.
Dziękuje za odpowiedz. Tzn. to był mechanik od klimy, który tylko spojrzał przez chwile pod maskę i na ten kompresor. Ja byłem na stacji diagnostycznej i oglądałem auto od spodu- wszystko było OK. Tylko zastanawiał mnie ten nalot rdzy (powierzchowny) na nadkolu. Na klapie jest ciut więcej.
-
- Użytkownik
- Auto: Seat Leon 1P
- Silnik: BKD
Jak ma tylko trochę rdzy w dwóch miejscach, to sukces przy tym roczniku...
- doggie
- V.I.P.
Może po prostu był zgniły jak golfy i jetty w tym temacie https://www.vwgolfv.pl/viewtopic.php?f= ... 40#p253265Właściciel mówi, ze auto miało również wymieniany prawy próg na skutek uszkodzenia.
-
- VW Baron
- Kontakt:
auto za 11 tysi, czego możemy oczekiwać ? Cena jest przystępna raczej niska, może ze względu na te ogniska korozji, ma słaby silnik - trochę za słaby do takiej masy samochodu.
gdyby auto było idealne, bez widocznych mankamentów to kosztowałoby kilka tys zł więcej, wszystko zależy od tego czego oczekujemy od auta.
gdyby auto było idealne, bez widocznych mankamentów to kosztowałoby kilka tys zł więcej, wszystko zależy od tego czego oczekujemy od auta.
- doggie
- V.I.P.
Szukając Mk5/5+ z tego rocznika za +/- 10 tys zł nie możemy wiele oczekiwać
Ja sprzedawałem na początku roku golfa 4 swojego i powiem tak. Zero rdzy. Miał na nadkolu tu u góry co tam jest standardem a tak żadnych progów, klapy tylnej i innych rzeczy nie ruszałem. Auto miałem z 7 czy 8 lat. Touran młodszy o 6 lat i progi, nadkola zachodzi rudą. Ot takie dzisiejsze auta są.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Bo VW zszedł pod tym kątem na psy. Francuskie auta niestety są obecnie pod tym kątem lepsze od VW. Moja matka jeździ Peugeotem 207 z 2007 roku i nie ma rdzy
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Bo niestety moim zdaniem VW z tamtych lat (golf V, Pasek B6) pogorszył jakość na rzecz wyposażenia, wodotrysków. Wydaje mi się że od MKVI już wrócił na swoje tory
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- doggie
- V.I.P.
Nowe Tiguany z lat 2017-18 rdzewieją pod uszczelkami
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Klienci chcą mieć Ledy, LCD no to mają
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg