Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Witam
Jestem nowym użytkownikiem na tym forum.
Mam AGRa 3d i już mało trochę miejsca większy kufer 2 drzwi .
Szukam golfa IV lub bory kombi tak do 13 tys tylko się zastanawiam ON czy PB i go na LPG dojazd do pracy 50km dziennie + jakieś inne wypady .
On zastanawiam się nad 90 101 lub 130 lub Pb 2.0 8v.
Czytałem sporo i mętlik w głowie.
Diesli-wtryski-turbo-2mas i dorwać z małym przebiegiem lub wiarygodnym to chyba loteria.
Benzyna no tutaj niema tak kosztownego osprzętu jak w On ale tez jak coś się zepsuje tylko nie takie koszty jak w Dieslku.
Z góry dziękuje .
Jestem nowym użytkownikiem na tym forum.
Mam AGRa 3d i już mało trochę miejsca większy kufer 2 drzwi .
Szukam golfa IV lub bory kombi tak do 13 tys tylko się zastanawiam ON czy PB i go na LPG dojazd do pracy 50km dziennie + jakieś inne wypady .
On zastanawiam się nad 90 101 lub 130 lub Pb 2.0 8v.
Czytałem sporo i mętlik w głowie.
Diesli-wtryski-turbo-2mas i dorwać z małym przebiegiem lub wiarygodnym to chyba loteria.
Benzyna no tutaj niema tak kosztownego osprzętu jak w On ale tez jak coś się zepsuje tylko nie takie koszty jak w Dieslku.
Z góry dziękuje .
Niedługo będę chciał się rozstać ze swoim tdi ajm+. W poprzednim roku to co się zaoszczędziło na ropie to poszło w 2mas itp.
Mimo to, raczej również rozglądać się będę za 1.9 tdi, tylko mocniejszym, asz/arl/bpx.
Przez chwilę po głowie chodziło 1.8t 180, ale... sam nie wiem. Robię ok. 30k km rocznie. Może klekotanie nie jest muzyką dla uszu, ale sprawnie poruszam się w trasie i przy codziennych dojazdach do pracy.
A kiedy odpalę swoje tdi najkrótszy odcinek jak przejadę to 30km.
No chyba że jakieś v6/r6 z lpg?
Mimo to, raczej również rozglądać się będę za 1.9 tdi, tylko mocniejszym, asz/arl/bpx.
Przez chwilę po głowie chodziło 1.8t 180, ale... sam nie wiem. Robię ok. 30k km rocznie. Może klekotanie nie jest muzyką dla uszu, ale sprawnie poruszam się w trasie i przy codziennych dojazdach do pracy.
A kiedy odpalę swoje tdi najkrótszy odcinek jak przejadę to 30km.
No chyba że jakieś v6/r6 z lpg?
GTB...
VR6 to taki silnik... trochę dziwny.
1. Wcale nie taki trwały i bezawaryjny jakby to miało wynikać z jego mocy i budy jaką dźwiga
2. Kosztowny w obsłudze i bardzo kosztowny w naprawach
3. Niestety żłop...
4. Dłuuugo trzeba szukać amatora żeby się potem tego pozbyć
1. Wcale nie taki trwały i bezawaryjny jakby to miało wynikać z jego mocy i budy jaką dźwiga
2. Kosztowny w obsłudze i bardzo kosztowny w naprawach
3. Niestety żłop...
4. Dłuuugo trzeba szukać amatora żeby się potem tego pozbyć
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
to kupuj takie albo 150+ i zakladaj lpg-michau- pisze:Przez chwilę po głowie chodziło 1.8t 180, ale... sam nie wiem
ja w skodzinie od sierpnia ponad 20tys zrobilem na lpg i jestem zadowolony tylko ze u mnie 150
-
- Mały gagatek
Ok roku temu na allegro była słynna aukcja forda galaxy z vr6 pod maską, który przez 11czy 12 lat nastukał ponad 700.000 km przebiegu na trasach Polska-Niemcy....pewnie kupił go jakiś handlarz i skręcił na 150.000km. Jedno jest pewne, nikt kilka czy kilkanaście lat temu nie dopłacał dużej sumy pieniędzy przy zakupie auta dla największego benzynowego motoru tylko po to, aby raz w tygodniu pojechać grzecznie na zakupy.Wcale nie taki trwały
Nie nie, jeśli o mnie chodzi, przy wyborze kolejnego auta vr odpada.
Jeśli coś z lpg to r6 w bmw.
Szczerze mówiąc 1.8t z lpg trochę się boje, nie wiem czy jest w ogóle czego.
Jeśli chodzi o kosztowne naprawy w 1.9 tdi, jak dla mnie najdroższy jest 2mas i to właśnie mnie spotkało.
Same części to 1755 i to z ARLa, bo od 115 AJM to 1950.
Gdyby pompki to bym regenerował, gdyby turbo to bym wsadził używkę od 130 itp.
Nawet upg chyba taniej by wyszło zrobić.
Gorszy niż 2mas to już chyba tylko wymiana silnika jak padnie.
Bałem się 1.9 tdi jakieś 2 lata temu, kupiłem pb 2.0 i żałowałem, że od razu nie poszedłem w tdi.
Jeśli coś z lpg to r6 w bmw.
Szczerze mówiąc 1.8t z lpg trochę się boje, nie wiem czy jest w ogóle czego.
Jeśli chodzi o kosztowne naprawy w 1.9 tdi, jak dla mnie najdroższy jest 2mas i to właśnie mnie spotkało.
Same części to 1755 i to z ARLa, bo od 115 AJM to 1950.
Gdyby pompki to bym regenerował, gdyby turbo to bym wsadził używkę od 130 itp.
Nawet upg chyba taniej by wyszło zrobić.
Gorszy niż 2mas to już chyba tylko wymiana silnika jak padnie.
Bałem się 1.9 tdi jakieś 2 lata temu, kupiłem pb 2.0 i żałowałem, że od razu nie poszedłem w tdi.
GTB...
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
-michau-, lepiej bylo 1 masa wsadzić ja w alh tak miałem 3 lata i nic złego nie odczuwałem ,koszt 490zł z nowym sprzęgłem sachs -samo koło 100zł wiec sprzeglo 390zł nowe ori sachs to śmieszna cena w porównaniu do 2-masa
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
AJM ma 6-biegową skrzynię, a tam z jednomasem nie jest tak kolorowo.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Następnym razem jeśli coś takiego wypadnie to 2mas do regeneracji, wzmocnienie docisku a tarczę do obicia kevlarem, ale to na pewno już nie w tym aucie...
Zestaw od arl pasował do ajm p&p i myślę, że długo posłuży.
Na chwilę obecną jako następce celuje nadal w 1.9 tdi - asz/arl + program
A buda to a3 8l, toledo 2 lub leon 1.
Pozdro.
Zestaw od arl pasował do ajm p&p i myślę, że długo posłuży.
Na chwilę obecną jako następce celuje nadal w 1.9 tdi - asz/arl + program
A buda to a3 8l, toledo 2 lub leon 1.
Pozdro.
GTB...
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Ja bym drążył temat Swietnie się tym jeździ. A może e46 320d 150ps ?-michau- pisze:Jeśli coś z lpg to r6 w bmw.
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Od jakiego rocznego przebiegu mozna zaczac zastanawiac sie nad wyborem diesla?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
Dzisiejszego diesla ? Naszpikowanego elektroniką, systemami oczyszczania spalin itp ??
Min. 25tyś km rocznie i to jeszcze przynajmniej połowa rocznego przebiegu przypadająca na długie jednorazowe trasy.
Min. 25tyś km rocznie i to jeszcze przynajmniej połowa rocznego przebiegu przypadająca na długie jednorazowe trasy.
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Nie chodzi mi o nowe diesle tylko do 2004r z gr VAG
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
Jak na VP (i jeszcze najlepiej bez VNT) to w zasadzie jedyna uciążliwość tych silników (poza ogromnymi przebiegami i wynikającym zeń zużyciem) to utrudnione rozruchy zimą...
Oczywiście jest wiele przykładów że mimo nawet dużych przebiegów ale poprawnej regulacji silniki bez problemu palą o porankach przy -24*C (np mój ex ALH z przeb. pół mln km) ale ogólnie zima + diesel nie pierwszej młodości = problem
Oczywiście jest wiele przykładów że mimo nawet dużych przebiegów ale poprawnej regulacji silniki bez problemu palą o porankach przy -24*C (np mój ex ALH z przeb. pół mln km) ale ogólnie zima + diesel nie pierwszej młodości = problem