Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
Dobra instalacja i instaltor i chodzi lepiej jak na benzynie.
Lub gazownik Janusz i wieczne problemy i niekończące się wydatki.
Taa bo diesla do mechanika Janusza zawieziesz i napewno nic nie popsuje........Barton_ pisze:Lub gazownik Janusz i wieczne problemy i niekończące się wydatki.
Znaleźć w okolicy ogarnietego gazownika. A takich nie brakuje,podobnie jak Januszy. Poczytać opinię.
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Mechanik odtwarza a gazownik tworzy.murgenzzr pisze:Taa bo diesla do mechanika Janusza zawieziesz i napewno nic nie popsuje........Barton_ pisze:Lub gazownik Janusz i wieczne problemy i niekończące się wydatki.
To inny poziom trudności i abstrakcji.
Dobór instalacji do silnika 1,8T po modyfikacjach wymaga wiedzy i wyobraźni od gazownika.
Mam to szczescie ze w okolicy mam 2 dobrych i jednego bardzo dobrego gazownika.
No i przy odtwarzaniu tez mechanicy maja problemy, przewaznie sa to wymieniacze, jak kiedys w pasku padl czujnik polozenia walka rozrzadu o wozilem po calej okolicy i w koncu sam naprawilem. Przy okazji mialem wymienione pol silnika.
No i przy odtwarzaniu tez mechanicy maja problemy, przewaznie sa to wymieniacze, jak kiedys w pasku padl czujnik polozenia walka rozrzadu o wozilem po calej okolicy i w koncu sam naprawilem. Przy okazji mialem wymienione pol silnika.
Mam zamiar kupić Polo 6N2, rocznie robię ok 20tys km, 70% to jazda po mieście, rzadko mniej niż 20km, rozważam dwa silniki 1.4 16V bądź 1.4TDI
SDI nie biorę pod uwagę ze względu na mułowatość tego silnika, zależy mi głownie na ekonomii, choć nie ukrywam że trochę mocy się przyda choćby po to żeby bezpiecznie wyprzedzić tira.
Dzięki za odpowiedzi
SDI nie biorę pod uwagę ze względu na mułowatość tego silnika, zależy mi głownie na ekonomii, choć nie ukrywam że trochę mocy się przyda choćby po to żeby bezpiecznie wyprzedzić tira.
Dzięki za odpowiedzi
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Mułowatość wszędzie ta sama, odpuść 1.4 16v bo to najgorszy silnik VW z tamtych lat a skup się na stanie blacharki i ogólnie tym jak auto jest utrzymaneEmciu pisze:Mam zamiar kupić Polo 6N2, rocznie robię ok 20tys km, 70% to jazda po mieście, rzadko mniej niż 20km, rozważam dwa silniki 1.4 16V bądź 1.4TDI
Dzięki za odpowiedzi
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Emciu, posiadam auto z takim silnikiem od 2008, obecnie 131k km przebiegu.
Prócz nowego rozrządu przy silniku nie robiłem nic, korekcje pompek po prawie 8 latach polskiego paliwa równe 0. Co 12-15k km wymieniam filtry i olej 5w30 do pompek.
Spalanie, w trasie można zejść poniżej 4, mój rekord 3.7, największe spalanie w trasie 6 - jazda po 150 z klimą w upał ponad 30 stopni. Przy jeździe na krótkich odcinkach tj. po 5-10 km, pali równe 5.
Przydałby się jakiś program na ok. 100/200, wtedy już fajne by ruszał od spodu, do miasta akurat.
Najbardziej wkurzać może dźwięk r3. Na długą trasę np. autostradą jak dla mnie męczarnia.
Prócz nowego rozrządu przy silniku nie robiłem nic, korekcje pompek po prawie 8 latach polskiego paliwa równe 0. Co 12-15k km wymieniam filtry i olej 5w30 do pompek.
Spalanie, w trasie można zejść poniżej 4, mój rekord 3.7, największe spalanie w trasie 6 - jazda po 150 z klimą w upał ponad 30 stopni. Przy jeździe na krótkich odcinkach tj. po 5-10 km, pali równe 5.
Przydałby się jakiś program na ok. 100/200, wtedy już fajne by ruszał od spodu, do miasta akurat.
Najbardziej wkurzać może dźwięk r3. Na długą trasę np. autostradą jak dla mnie męczarnia.
GTB...
-michau-, dzięki za opinię wezme ją pod uwagę przy przyszłym wyborze auta
- TomaszekGT
- Ma gadane
- Auto: vw golf 4 2.0
- Kontakt:
Sdi nie jest znów taki mułowaty ja jeżdżę na co dzień, po mieście ok, w trasie trzeba wiedzieć czym jedziesz.