Bzdury.dreyfus pisze: ↑pt paź 04, 2019 20:49Oczywiście bzdury, mam w KOLE butle do której wchodzi jak pisałem 55 litrów gazu, nic nigdzie nie wystaje więc argument dla mnie z bani, po mieście pali 12 gazu x 1.8 wychodzi 22 zł, na rozruch? Z pod bloku wyjeżdżam na główną ulice mam gaz, 200-300 metrów? Ile po mieście łyka ropy? Teraz mam jeszcze 2.0 DCI kręci koło 10 litrów po mieście x? 5 zł to jest różnica 5 zł? Koszt instalacji dawno zwrócony, przegląd? 165 zł i gazowy chyba 100 płaciłem i tyle jak masz nową instalacje i nie od Czesia z garażu i kończę ten wątek jeździmy czym chcemy co nam odpowiada i nie będę Cię więcej do niczego przekonywać.
55 litrów do butli w kole? To chyba masz koło 20". We wnęce po standardowym kole 15, czy 16" wchodzi zazwyczaj butla 42 litry. Mówię tu o wszelkich golfach, Octaviach, czy Passatach.
Zgodzę sie, że w mieście pali 12 litrów. Ale przy moich krótkich dystansach, wychodziło dodatkowo 2 litry benzyny. To, że Ci się przełącza po 300 m to chyba w lecie. Obecnie to jakiś niecały kilometr, a w zimie nawet dwa lub trzy.
Pytasz ile po mieście łyka ropy? Odpowiem Ci - nigdy nie udało mi się przekroczyć 7 litrów, a zazwyczaj jest to około 6.5.
Generalnie nie będę z Tobą dyskutował. Ty masz swoje racje ja też. Od 1994 roku jeździłem tylko na LPG, ale od 2012 jeżdżę dieslem i nie narzekam. Prowadzę też na motostacie dokładne analizy, chcesz to Ci pokażę - ewidentnie wynika z nich, że koszty na LPG i ON są niemal identyczne. Oczywiście mówię tu o TDI, którym ciężko jest przekroczyć 7 litrów, a nie o jakim 2.5-3 litrowym dieslu.