[mk7] Opinie o TDI i 1.8tsi
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: [mk7] Opinie o TDI i 1.8tsi
Na pompowtryskach porównując np ajm, auy i asz z którymi miałem dużo obcowania do np mojego też pd bls to jest spora różnica. Nie wiem czemu ale wcześniejsze pd są bardziej klekoczace jak te nowsze. Mam też tego 1.6 TDI CR to fakt przy tych wszystkich pd jest mega cichutki.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ja się z alh przesiadłem na ajm i było mega czuć różnicę ciszej,miękka praca bez porównania xD potem kupiłem tsi porobiłem kilka rzeczy zaraz po zakupie i silnik pracował a ja go odpalać chciałem xD
Generalnie co uchodzą za mniej klekoczace. Benzyna może i cichsza na jałowych nie powiem ale wg katalogów to generalnie diesel jest cichszy.
To chyba innymi samochodami jeździmy bo moje benzyny są cichsze niż mój ropniak zawsze w każdej sytuacji
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
https://www.mobile.de/pl/Samochod/Audi- ... 17205.html
jak potanieja lekko to bedzie dobrze
jak potanieja lekko to bedzie dobrze
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Ale to chyba porównanie bez sensu. To oczywiste tak jak każdego TSI przebije elektryczny Leaf, Zoe itp...ale idąc bliżej - znam benzyniaki przy których TSI to zaj_ebiste klekoty
Ale każdy sobie sam powinien rozważyć co mu pasuje 30 razy zadane pytanie co kupić nic nie rozwiąże
Trzeba zerknąć czasem w dane producenta bo czasami wychodzi że diesel ma mniej dB jak benzyna.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
dizel nigdy nie będzie cichszy od porównywalnej benzyny chyba że mowa o słyszalnych decybelach w kabinie ale to raczej kwestia jakości wyciszenia wnętrza