Z tym silnikiem to sobie daruj ,masa problemów z nimi jest ,chyba ,że trafisz na mega zadbany model .liteon0 pisze:Audi a4 b6 TDI 105KM
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Awaryjnosc to pojecie wzgledne bo taki CDTI czy TDI 105KM moze okazac sie mniej awaryjny od poczciwego TDI 131KM, wszystko zalezy na jaki trafisz. Ja bym celowal w Passata.
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja też - dobry silnik, znacząco więcej miejsca wewnątrz niż w A4. Do tego ceny na bardzo przyzwoitym poziomie, a i wybór ogromny - nic tylko znaleźć zadbaną sztukę, co może być problememdeskjet pisze:Ja bym celowal w Passata.
Też uważam że te 101-105KM TDI jakieś takie najbardziej problematyczne...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Witam, jestem tu nowy ale mam nadzieje że zagoszcze u was na dłużej. Dziewczyna zdała nie dawno prawo jazdy. Szukam dla Niej pierwszego autka. W oko wpadł jej Golf czwartej generacji. Poprzeglądałem już pare ogłoszeń i powiedzcie panowie czy te Golfy powiedzmy za 6k są coś we wercie ? Kompletnie sie nie znam na VW. Mowa o beznzynie do 1.6 nie wiecej.
złom.PawelE39 pisze:Golfy powiedzmy za 6k
Kup jej dobrze utrzymane Polo 6N1 a resztę zostaw na ew. doprowadzenie go do stanu używalności. To dobre wozy, prosta technika i tanie części.
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
6N1 to korozja na poziomie golfa 3 albo gorzej, bardzo dobra polówka to 6N2, tutaj nic nie koroduje i w tym budżecie znajdziesz coś z klimą.Piasek pisze:Kup jej dobrze utrzymane Polo 6N1 a resztę zostaw na ew. doprowadzenie go do stanu używalności. To dobre wozy, prosta technika i tanie części.
No generalnie o tym samym myślimy tylko ja mylę modele.
Oczywiście 6N2
Oczywiście 6N2
O tej polówce 6N2 też rozkminiam. Nawet mniejsze niż ta IV. A im mniejsze tym lepiej. Panowie a Ibiza II fl ? Jak sie to ma do 6N2 ?
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
To bardzo podobne samochody do siebie oprócz omawianej korozji Lepsze blachy ma 6N2 i lepsze materiały wnętrza choć i tak rewelacyjne nie są, ot taka klasa aut po prostu.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
e tam złom dołoży z tysiąc i cos znajdzie ,wiadomo że ameryki nie będzie ale blachy ma lepsze jak polo . a najlepiej niech kupi renaulta megane 1.6 do 6 tys juz znajdzie konkret sztukePiasek pisze:złom.PawelE39 pisze:Golfy powiedzmy za 6k
Kup jej dobrze utrzymane Polo 6N1 a resztę zostaw na ew. doprowadzenie go do stanu używalności. To dobre wozy, prosta technika i tanie części.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Co ty, źle mu życzysz? Koleżanka z pracy miała kiedyś takie auto - powiem tylko, że nazwała je gangrena i jak w końcu udało jej się znaleźć głupiego, kto to kupił za 1500 zł (a była z 2002 roku z klimą i LPG), to aż flaszkę do pracy przyniosła ze szczęścia, że się tego pozbyła. I co ciekawe - kupiła Polo 6N z silnikiem 1.0 z 1995r. i przebiegiem prawie 300 tys. km. Jeździła tym 3 lata do pracy, zrobiła nim przez ten czas z 50 tys. km i nie miała najmniejszej awarii. Fakt auto nie jechało, mocy zdecydowanie mało, ale coś takiego jak awaryjność nie istniało. Blacharsko też się trzymało całkiem nieźle.VW_seller pisze:a najlepiej niech kupi renaulta megane 1.6 do 6 tys juz znajdzie konkret sztuke
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
nie nie ,żle nikomu nie życzę . siotra ma taką megane z 2000r fakt kupili to za 2 tyś zł bez gazu bez klimy ale autko super ,rdzy zero ,fajnie to jeździ i ma mega niskie spalanie ,siostra to depcze a pali jej to max 8l pb95 po miescie . może już te nowsze nie sa takie dobre to faktycznie ,że lepiej polo lub jakiegos nissana to tez mało pali i sa mało awaryjneherbu pisze:Co ty, źle mu życzysz? Koleżanka z pracy miała kiedyś takie auto
Trupa trafiła i tyle. Ja w domu przez 8 lat tłukłem salonowego Scenica 1.6.
Złego słowa nie powiem a 180tyś km przejechaliśmy w tym ok 110tyś km na gazie.
Złego słowa nie powiem a 180tyś km przejechaliśmy w tym ok 110tyś km na gazie.