rafalr27 pisze:
Z racji tego ze szukam VW Golf IV Variant TDI rocznik od 2003 w gore. Oczywiście szukam zadbanego egzemplarza. Mam takie pytanie, czy może ktoś podliczyć koszt nazwijmy to rewitalizacji silnika z wiekszym przebiegiem czyli około 300-350 tys.
Z mniejszym oryginalnym przebiegiem i tak nie kupisz
Szczególnie jak szukasz kombi... 350000 na trasie zrobione to jest nic. Nie jedno już takie auto widziałem (robię w tej branży) i z reguły stan jest bardzo dobry. Przeważnie są to auta do końca serwisowane w ASO, a to bardzo dużo znaczy. Pomijam już porównanie zużycia wnętrza w aucie, które jeździ tylko po mieście z takim co jeździ trasy. Po 300000 w trasie auta nie mają zużycia, a auta po 100000km w mieście wyglądają jak kible... Ostatnio klient przyjechał Octavią TDI 90KM 2002 rok, kupiona w Polsce, pierwszy właściciel, oryginalny przebieg 109000! A w środku wyglądała bardzo źle: wytarta kierownica, pedały, gałka zmiany biegów, fotel zaczynał się już przecierać... Silnik też wcale nie chodził jakoś lepiej od masy innych TDIków z niewiadomymi przebiegami, które widziałem i jeździłem.
No ale Polacy tego nie rozumieją i nie zrozumieją.