pakiet zimowy
Golf 5 z silnikiem 2.0 FSI
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Golf 5 z silnikiem 2.0 FSI
To jest BSE czy "gazowy" CHGA?grzechotek pisze: ↑ndz paź 04, 2020 12:20Jak na razie jestem zadowolony, zobaczę co dalej będzie. Jest parę pierdół do poprawy, można to zrobić za kilkadziesiąt złotych. Zdziwiło mnie jak płynie przełączna na gaz, kolega w pracy ma Polo i tam jest to wyczuwalne. Dokupię jeszcze jakieś alufelgi, bo na kołpakach to wstyd.
- grzechotek
- Ma gadane
- Auto: Golf MK6
- Silnik: BSE
- doggie
- V.I.P.
A to szkoda, CHGA zdecydowanie lepszy do gazu bo fabrycznie przystosowany
- doggie
- V.I.P.
Nie o to chodzi, BSE do gazu nie jest idealne, ma dość miękkie gniazda zaworów, nawet lepszy jest BGU a CHGA ma fabrycznie utwardzana gniazda zaworów, silnik montowany był w modelach BiFuel
BSE w przeciwienstwie do pozostałych to made in Mexico i głowice rzekomo są słabsze choć nie tak słabe, aby był powód do narzekania
BSE w przeciwienstwie do pozostałych to made in Mexico i głowice rzekomo są słabsze choć nie tak słabe, aby był powód do narzekania
Grzechotek, czyli poszedłeś w to samo co miałeś ale w nowszej budzie, myślałem że skoro brałeś pod uwagę mk5 150 koni to będziesz chciał iść w coś mocniejszego niż 100 konne 1,6.
- grzechotek
- Ma gadane
Dokładnie tak jest, tylko że mi te 100KM wystarczy. Ma mi służyć do przemieszczania się, bardziej poleciałem na wygląd niż moc.
Wiem, że to nie ten dział, ale pytanie na szybko. Wymieniłem już dzisiaj wszystkie filtry i olej, przy okazji rzuciłem okiem na pasek rozrządu. Wygląda chyba na dobry, nie widać by był popękany, nawet napisy są jeszcze widoczne. Ale martwi mnie, że pasek jest trochę jakby luźny. Tzn. jak złapię pasek między kołem wałka rozrządu a pompą wody to można go przesunąć 0.5 cm w obie strony. Na wymianę jestem umówiony dopiero za 3 tyg. Teraz wacham się czy jeździć czy poczekać.
Ja bym odpuścił jazdę autem, o ile nie ma info czy jakiś dokumentów z wymiany rozrządu, to kto wie czy to co tam siedzi nie jest z fabryki, a jaki przebieg? Z drugiej strony 3 tyg oczekiwania na wizytę w warsztacie?? co to za warsztat? Ja rozumiem tydzień czekać ale 3..? Poszukaj kogoś innego i tyle albo odpuść jazdę autem.
- grzechotek
- Ma gadane
Jest naklejka, że był wymieniany przy 125 kkm, dnia 05.2016r. teraz ma 202kkm. Niby trzeba wymieniać co 60kkm i nie mam pojęcia czy był wymieniany po tym przebiegu.
Udało mi się załatwić wymianę na wtorek.
Udało mi się załatwić wymianę na wtorek.
- doggie
- V.I.P.
Nie ma takiego interwału, na zachodzie nikt nie wymienia przy interwale innym niż fabryczny. Wg mnie jest 120 tys km, oczywiście nie zaszkodzi zrobić np. na 90 tys ale jak pisałem "tam" nikt tego nie robi
Za ile kupiłeś bo może też dołożę pieniędzy i poszukam VI?grzechotek pisze: ↑sob paź 03, 2020 16:26Jestem po długiej przerwie. Miałem kupić Golf 5 1.6 mpi, ale wpadł mi przypadkiem MK6 też z 1.6 mpi z LPG i kupiłem. Fajny kolor biały, w miarę zadbany Golf, 2009r. z minusów nadkola były malowane.
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt: