Golf 6 VI GTI 35 Edition - silnik
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Nowicjusz
Golf 6 VI GTI 35 Edition - silnik
Witajcie!
Ostatnio wpadł w oko mi Golf 6 GTI, jednak w wersji 35 edition.
Z tego, co udało mi się dowiedzieć, posiada on silnik z Golfa 6 R... A Golf 6 R posiada silnik z Golfa 5 GTI.
Przyznam szczerze, że z wielką ostrożnością podchodzę do tematu, gdyż nie ufam silnikom TSI sprzed 2013 roku.
Niestety, informacji o silnikach w Golfach 6 R/GTI 35 Edition zbyt wiele nie ma albo słabo szukam
Czy należy się obawiać tego silnika?
Jak czy występuje kwestia poboru oleju w silniku i od jakiego przebiegu może rosnąć mu apetyt na olej? (wiem, że przebieg to nie jest wyznacznik..)
Pozdrawiam!
Ostatnio wpadł w oko mi Golf 6 GTI, jednak w wersji 35 edition.
Z tego, co udało mi się dowiedzieć, posiada on silnik z Golfa 6 R... A Golf 6 R posiada silnik z Golfa 5 GTI.
Przyznam szczerze, że z wielką ostrożnością podchodzę do tematu, gdyż nie ufam silnikom TSI sprzed 2013 roku.
Niestety, informacji o silnikach w Golfach 6 R/GTI 35 Edition zbyt wiele nie ma albo słabo szukam
Czy należy się obawiać tego silnika?
Jak czy występuje kwestia poboru oleju w silniku i od jakiego przebiegu może rosnąć mu apetyt na olej? (wiem, że przebieg to nie jest wyznacznik..)
Pozdrawiam!
Re: Golf 6 VI GTI 35 Edition - silnik
Czy to nie jest czasem ten samochód?
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=94&t=465597
Z opinii ten silnik jest najlepszą możliwą opcją w VI GTI, dobrze nadaje się do modyfikacji. Jest to silnik EA113 (z czasów Golfa V GTI na pasku). Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, to szukaj informacji po kodzie silnika.
Z opinii ten silnik jest najlepszą możliwą opcją w VI GTI, dobrze nadaje się do modyfikacji. Jest to silnik EA113 (z czasów Golfa V GTI na pasku). Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, to szukaj informacji po kodzie silnika.
-
- Nowicjusz
Niee, klasycznie biały GTI 35 Edition z Poznaniamat06 pisze: ↑sob mar 21, 2020 02:35Czy to nie jest czasem ten samochód?
Ten silnik jest lepszą opcją niż te na łańcuchu ale nadal to silnik FSI, może brać olej, rozrząd na pasku ale wariator za 1500 zł (klekotanie jak diesla)
Jak już bawić się w taki silnik to albo S3 8P albo Golf "R", a tak to zwykłe GTI jakiś pełno z silnikiem mocnym ale z przednim napędem.
Jak już bawić się w taki silnik to albo S3 8P albo Golf "R", a tak to zwykłe GTI jakiś pełno z silnikiem mocnym ale z przednim napędem.
Ten https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... CsRQc.html wygląda mi na tego z naszego forum, którego wcześniej podlinkowałemvisidog224 pisze: ↑sob mar 21, 2020 02:47Niee, klasycznie biały GTI 35 Edition z Poznaniamat06 pisze: ↑sob mar 21, 2020 02:35Czy to nie jest czasem ten samochód?
Z tego co wiadomo i jest w necie to ED35 ma taki sam silnik jak golf R a to jest kompletnie inny silnik niż niesławne silniki z gti które biorą każdą ilość oleju...
- nba
- Ma gadane
- Auto: Golf MK4 1.4 / A3 8L 1.8T
- Silnik: BCA
ED35 ma silnik CDL, czyli stary dobry FSI EA113.
Tomson electronics & mods
Zdalne modyfikacje oprogramowania ME7 - 1.8T, 1.0, 1.4, 1.8, 2.0, 2.7 BiT
Wyłączanie drugiej sondy, elektrycznego nastawnika, SAI, EGR itp.
Uruchamianie pops & bangs, hardcut
Chiptuning
Potrzebujesz modyfikacji softu ME7? Pisz, wystarczy do tego kabel KKL używany do diagnostyki VAG-COM/VCDS Lite.
Chiptuning
Potrzebujesz modyfikacji softu ME7? Pisz, wystarczy do tego kabel KKL używany do diagnostyki VAG-COM/VCDS Lite.
- nba
- Ma gadane
- Auto: Golf MK4 1.4 / A3 8L 1.8T
- Silnik: BCA
Masz lepszy pomysł? Zaadoptować pompe z 1.8t za około 1000-1200 zł i wymieniać regularnie szklanke popychacza to nie jest jakaś mega inwestycja jak na takie auto.
Tomson electronics & mods
Chiptuning
Chiptuning