Siemanko wszystkim, jestem na etapie kompletowania gratów do swapa z 2.0 aqy na 1.8t auq z octavii rs
Szczegóły poazdu:
2.0 aqy gaz na linke
zegary immo2 bez can(pin immo znam, zakoduje do nowego sterownika)
szczatkowy can(niepamietam czy idzie w modul komfortu i abs)
mam :
Silnik, skrzynie, pol osie, wiazke silnika ze sterownikiem i pudelkiem przekazników(są dwa). icki, pedal hamulca i gazu i jakies pierdółki
I tu pojawia się moje pytanie, co jeszcze nalezy skompletowac aby wpelni wszystko działało?
Pedal sprzegla z czujnikiem?
lewarek zmiany biegów razem z linkami
Szczerze to niemam pojecia co jeszcze
Pytanie nr. 2 jakie zmiany w elektryce na lączeniu wiazki silnika z wiązka ze srodka auta bedzie trzeba przeprowadzic aby to działało?
jakie zmiany bede musial przeprowadzic w skrzynce bezpiecznikow.
Auto ma odpalac i jezdzic, pierdołami typu klima, abs i esp się nie przejmuje wiec nie jest to niezbędne na pierwszym etapie prac.
Bede wdzieczny za wszelką pomoc oraz jestem w stanie się odwdzięczyć.
Swap 2.0 aqy na 1.8t auq
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP
Re: Swap 2.0 aqy na 1.8t auq
ja robiłem swap z 1,4 n 1,8 ale.. licznik był immo 2 bez can - wsadziłem z can, wymieniony był właściwie cały przód łącznie amorami, zwrotnicami, hamulcami. Pierwsza rzecz to otwórz przelotkę pod mechanizmem wycieraczek i zobacz jakie masz wtyczki. Bo mechanika to mały problem - dograć elektrykę zawsze gorzej. Wydech - też należy sprawdzić czy jest taki sam
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5