W czasie jazdy wyleciał mi czujnik temperatury cieczy, spinka została na miejscu, poszedl mi caly plyn.
Włozyłem na miejsce, zalałem woda ze sklepu. Po dokończeniu trasy okazuje się, że czujnik znów jest skoszony i wysunął się jednym bokiem spod spinki. O co chodzi? Spinka do wymiany? Króciec? Czy spodziewać się czegoś więcej?
Wypadł czujnik cieczy i znowu ma zamiar
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
Moze masz rozgieta spinke??
Podejzewam ze w MK4 jest to tak samo zrobione jak w MK3, wiec filozofii zadnej tu nie ma. Albo spinka jest rozgieta albo krociec pekniety i jak uklad zlapie cisnienie, to czujnik wyskakuje.
Podejzewam ze w MK4 jest to tak samo zrobione jak w MK3, wiec filozofii zadnej tu nie ma. Albo spinka jest rozgieta albo krociec pekniety i jak uklad zlapie cisnienie, to czujnik wyskakuje.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
jak wygląda ta spinka nie jest to jakaś robótka ręczna? nie ma możliwości na oryginalnej oby się wysunełaJacek75 pisze:O co chodzi? Spinka do wymiany? Króciec? Czy spodziewać się czegoś więcej?
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Spinka oryginał, nie wymieniałem, choć czujnik i oring już 2 razy, wygląda na nieuszkodzoną, co najwyżej może rzeczywiście jest nieco rozgięta na zewnątrz, skoro czujnik wylazł.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymieniłem spinkę na nową, stara w porównaniu rzeczywiście rozszerzona, temat chyba można zamknąć, muszę jeszcze tylko zmienić niegazowaną wodę mineralną ż...c z powrotem na G12.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jacek75, Jak " kropla beskidu", to do zimy mozna spoko przejeździć. Najlepsza z gór