czy powinna być tu sonda 1.6rf/87r
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam.
Mam mały problem. Posiada silnik 1.6 rf na 2E(podobno przejściowe) i pojawia się mały problem.
W kolanku za kolektorem mam sondę ale z pourywanymi/odciętymi kablami. miałem też kata, ale go usunąłem.
I tu pojawia się problem. Czy sonda powinna być? Czasami mi go lekko zmuli, ale po chwili wszystko wraca do normy.
Spalanie jest w okolicy 14-15l lpg/100 przy cięższej nodze. Dodam że mam automat.
Jeśli sonda ma być to gdzie powinna być podłączona?
Pozdrawiam
Mam mały problem. Posiada silnik 1.6 rf na 2E(podobno przejściowe) i pojawia się mały problem.
W kolanku za kolektorem mam sondę ale z pourywanymi/odciętymi kablami. miałem też kata, ale go usunąłem.
I tu pojawia się problem. Czy sonda powinna być? Czasami mi go lekko zmuli, ale po chwili wszystko wraca do normy.
Spalanie jest w okolicy 14-15l lpg/100 przy cięższej nodze. Dodam że mam automat.
Jeśli sonda ma być to gdzie powinna być podłączona?
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie. Sonda i komputer jest w PN, gaźnik pierburg 2EE, w RF (pieburg 2EE ) niema sondy ani kompa, może być najwyżej sam nieregulowany katalizator. Masz jakąś przekładkę gaźnika prawdopodobnie, daj foto gaźnika albo porównaj w necie pod nazwami jak podałem.
I czy ja mam rozdwojenie jaźni? Pytałeś o to samo wcześniej gdzieś?
I czy ja mam rozdwojenie jaźni? Pytałeś o to samo wcześniej gdzieś?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
kompa mam w nogach pasażera, chyba że jest to coś innego? Specjalnie raz rozbierałem tapicerkę by go znaleźć. Na korpusie gaziora mam wytłoczone 2E, i raz znalazłem że były takie przejściówki.
Pytać pytałem, ale temat znikł, ktoś go usunął(chyba nie dałem "mk2").
Fotki postaram się dać za jakieś kilka godzin, na razie pięknie pada.
Pozdrawiam i dzięki za szybką odp.
Pytać pytałem, ale temat znikł, ktoś go usunął(chyba nie dałem "mk2").
Fotki postaram się dać za jakieś kilka godzin, na razie pięknie pada.
Pozdrawiam i dzięki za szybką odp.
- Paweł Marek
- V.I.P.
napewno coś innego. Chyba że ktoś dziwne mody robił.artur b. pisze:coś innego?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
chyba aluminiowa obudowa, z której wychodzą kable do gaziora.
Chociaż zamiast nazwy komp raczej pasowałby tu sterownik. Chyba że wiesz co to może być innego?
Chociaż zamiast nazwy komp raczej pasowałby tu sterownik. Chyba że wiesz co to może być innego?
- Paweł Marek
- V.I.P.
daj fotki szkoda domysłów, co może być po stronie pasażera, chyba najwyżej komputer od ABS
-
- Mały gagatek
Witam.
Trochę nie pisałem, ale chwilowo nie miałem czasu. Jednak to nei jest komp, ale jakaś centralka, kable od niej są poucinane. Wydaje mi się że było to coś w stylu alarmu. kilka kabli było włożonych w wiązkę do gaziora, stąd moje przypuszczenia.
Pozdrawiam i wielkie dzięki za zainteresowanie.
Trochę nie pisałem, ale chwilowo nie miałem czasu. Jednak to nei jest komp, ale jakaś centralka, kable od niej są poucinane. Wydaje mi się że było to coś w stylu alarmu. kilka kabli było włożonych w wiązkę do gaziora, stąd moje przypuszczenia.
Pozdrawiam i wielkie dzięki za zainteresowanie.