Prośba o numer częśći- Odma.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy może ktoś mi napisać numer części lub chociaż nazwę z ETKI- Odmy- odpowietrzenie silnika, do mojego samochodu (w opisie) ??? Mam ETKĘ, ale nie wiem gdzie jest tam ta odma.
VW Golf, CL, wersja specjalna "Europe", 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.
Dzięki Qto, ale ja myślałem, że jest to 036 103 493 K. Chodzi o to, że olej się z tamtąd wydostaje i każą wymienić odmę, a co to jest to nie za bardzo wiem.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
No ja nie wiem skąd Ci olej cieknie...pytałeś u nr odmy to podałem nr całej puszki...teraz jak już wiesz gdzie szukać to poszukaj odpowiedniej części
Masz rację Qto, do wymiany ma iść ta puszka przede wszystkim, przwód może, ale nie musi. A nie da się tego jakoś oczyścić? To kosztuje mnóstwo kasy w ASO. Mechanik powiedział tylko, że cieknie z odmy i żeby kupić ją.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Da się, odkręcasz puszkę od silnika, odczepiasz rurkę...nie wiem jak to jest dokładnie mocowane w AEA... i czyścisz wszystko w benzynie ekstrakcyjnej. Skąd dokładnie ten olej cieknie? Może tylko spod uszczelki N 906 175 01...jeżeli nic nie jest popękane to wyczyszczenie odmy i wymiana uszczelki powinna pomóc. Koszt puszki w ASO to ponad 300złhenio8 pisze:A nie da się tego jakoś oczyścić?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=213013" onclick="window.open(this.href);return false;
Mechanik mówi, że się nie da i mam kupić nową puszkę. Trudno, będę musiał to zrobić.