stuki /rezonans/ na wolnych obrotach! TSI 122 km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam!
Jestem tu nowy więc nie wiem czy jestem w dobrym miejscu. W takim przypadku proszę o reprymendę.
Mam następujący problem: Po odpaleniu silnika przez chwilę jest cicho a następnie jakby z kokpitu z prawej strony dobiega równomierne stukotanie - rezonans. Znika po bardzo delikatnym naciśnięciu pedału gazu.
Dodam, że w piątek odebrałem auto z serwisu po wymianie drzwi i malowaniu / delikatna kolizja ale dlatego, ze auto nowe przyznano elementy do wymiany/ błotników - prawy przód i tył. Co to może być ? Może ktoś z Was podpowie zanim pojadę do serwisu. Z góry dziękuję.
Jestem tu nowy więc nie wiem czy jestem w dobrym miejscu. W takim przypadku proszę o reprymendę.
Mam następujący problem: Po odpaleniu silnika przez chwilę jest cicho a następnie jakby z kokpitu z prawej strony dobiega równomierne stukotanie - rezonans. Znika po bardzo delikatnym naciśnięciu pedału gazu.
Dodam, że w piątek odebrałem auto z serwisu po wymianie drzwi i malowaniu / delikatna kolizja ale dlatego, ze auto nowe przyznano elementy do wymiany/ błotników - prawy przód i tył. Co to może być ? Może ktoś z Was podpowie zanim pojadę do serwisu. Z góry dziękuję.
Nie ma dnia zeby na servis ktos nie przyjechal bo cos stuka puka drrzy.Musisz kogos wziac do auta i szukac nasluchiwac moze bedziesz musial schowek wykrecic posprawdzac wszystkie wkrety w tej okolicy ,czasami pomaga jak upchniesz w tym miejscu kawalek trardej gabki.Powodzenia
camels
-
- Nowicjusz
Re: stuki /rezonans/ na wolnych obrotach! TSI 122 km
Dzięki za odpowiedź. Jutro jadę do serwisu. Myślę, ze to może mieć coś wspólnego z ostatnią naprawą. Drobną ale jednak był rozkręcany. Mam tylko nadzieję, że to nic z silnikiem. Pozdrawiam
Re: stuki /rezonans/ na wolnych obrotach! TSI 122 km
Witam serdecznie, mam ten sam problem TSI 122 km. Czy może znalazłeś przyczynę tego dziwnego zjawiska? Dodam że auto nie było naprawiane blacharsko z prawej strony...
maxc18, zerknij czy z tej strony nie masz przykręconej blachy osłony termicznej - ona potrafi tak rezonować
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Terminator, jestem ciekawy co serwis stwierdził w temacie stukania z prawej strony. Mam podobny problem byłem w serwisie wgrali nowy soft niestety bez większych rezultatów...
Na jakies 75% mam chyba rozwiazanie Waszych problemow ze stukami w golfie dochodzacymi z prawej strony - od strony schowka. Moze nie uwiezycie ale winna zdaje sie byc drobna *#cenzura#*... Gdzies czytalem - czy ktos mi powiedzial ze te stuki czy tez rezonans powoduja zle wytlumione przewody paliwowe gdzies pod maska w okolicy silnika. Cale rozwiazanie Waszego problemu zdaje sie byc banalnie proste - sprobowac podlozyc kawalki gabki pomiedzy przewodami a elementami karoserii badz innych *#cenzura#* - celem wytlumienia drgan - i obserwujcie efekty.
Jest to napewno sprawdzona informacja i mysle ze nikomu nie zaszkodzi sprobowac.
Jest to napewno sprawdzona informacja i mysle ze nikomu nie zaszkodzi sprobowac.
czemu slowo p.i.e.r.d.o.ł.a jest cenzurowne gdy pisze bez polskich znakow?
bo bez polskich znaków tak samo pisze się pewne przekleństwo. pisz z polskimi znakami i będzie ok
MK3 ADZ->AGU
Kolego a łatwo tam się dostać od góry silnika? od tygodnia słyszę taki rezonans na wolnych obrotach i jest szczerze mówiąc irytujacy.. Dobiega z okolic schowka/ środkowego tunela. Nie chce jechać z taką pierdołą na aso i jeśli mogę sam z tym zrobić, chciałbym tylko wiedzieć jak:)Morecus pisze: sprobowac podlozyc kawalki gabki pomiedzy przewodami a elementami karoserii badz innych *******
- maciejhan
- Ma gadane
Przewody schodzą z komory silnika pod auto, powinny znajdować się gdzieś na podłużnicy i to by pasowało, że są na wysokości schowka. Możesz zerknąć, na pewno przyda się latarka i cienka ręka.