Kontrolka oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
okej w tym tyg auto trafi do mechanika na rozrzad popychacze i oleje
dzieki za pomoc
mam nadzieje ze na popychaczach sie skonczy i wiecej cos nie polecialo ...
dzieki za pomoc
mam nadzieje ze na popychaczach sie skonczy i wiecej cos nie polecialo ...
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
Panowie powiem tak jechalem dzis do pracy i kontrolka zaczyna swiecic przy lukach w lewo np jak jechalem na autostradzie na luku w lewo zaczela migac i po chwili zgasla tak sie stalo dwa razy poki co tylko na lewym bo praw e luki bede mial w drodze do domu
Jeszcze jedno pytanie czy w czworce na ganecie jest jakas platikowa oslona?? Ktora trzeba zdjac do zmierzenia poziomu oleju ?? Bo jak mierze z tym pomaranczoym elementem to bagnet jest suchy nie ma ani kropli a jak bez niej to mam powyzej max
Jeszcze jedno pytanie czy w czworce na ganecie jest jakas platikowa oslona?? Ktora trzeba zdjac do zmierzenia poziomu oleju ?? Bo jak mierze z tym pomaranczoym elementem to bagnet jest suchy nie ma ani kropli a jak bez niej to mam powyzej max
Kontrolka oleju
Jest bagnet który wchodzi w pomarańczowy plastik a ten na rurkę metalową.
Wyciągasz tylko bagnet ten plastik zostaje.
Ten plastik lubi się łamać i to on ustawia bagnet w odpowiednim położeniu, jeśli jest uszkodzony można wcisnąć bagnet za głęboko i wtedy pokaże że jest dość oleju, a w rzeczywistości jest go za mało i wg. mnie tak się dzieje u Ciebie.
To miganie kontrolki na łukach też mi pasuje do za niskiego poziomu oleju.
Wyciągasz tylko bagnet ten plastik zostaje.
Ten plastik lubi się łamać i to on ustawia bagnet w odpowiednim położeniu, jeśli jest uszkodzony można wcisnąć bagnet za głęboko i wtedy pokaże że jest dość oleju, a w rzeczywistości jest go za mało i wg. mnie tak się dzieje u Ciebie.
To miganie kontrolki na łukach też mi pasuje do za niskiego poziomu oleju.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolka oleju
Może daj foto z wyjaśnieniem o co kaman...co zdejmujeszzzagubiony pisze:Bo jak mierze z tym pomaranczoym elementem to bagnet jest suchy nie ma ani kropli a jak bez niej to mam powyzej max
Może problem jest z samym bagnetem czy jego osłoną...może w rzeczywistości oleju prawie nie ma i dlatego wywala kontrolkę
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
Qto, oglupieje z tym autem jutro oddaje je na rozrzad + popychacze + olej i mam nadzieje ze bedzie spokoj na jakis czas
powiem tak mierzylem tydzien temu w pon i z ta oslona totalna susza dolalem litr oleju i dalej totalna susza, jak ja sciagnolem to wyszlo z 2cm powyzej max, ale telefonicznie moj mechanik stwierdzil ze nie mozliwe jest zeby byla jakas oslona na bagnecie
wracajac z pracy dzis dolalem znow jeden litr oleju i znow jest susza max wiec albo ja jestem za glupi albo to auto za madre wszystko sie wyjasni w czwartek jak odbiore auto
jak nie zapomne to zrobie foto zanim rano oddam auto
powiem tak mierzylem tydzien temu w pon i z ta oslona totalna susza dolalem litr oleju i dalej totalna susza, jak ja sciagnolem to wyszlo z 2cm powyzej max, ale telefonicznie moj mechanik stwierdzil ze nie mozliwe jest zeby byla jakas oslona na bagnecie
wracajac z pracy dzis dolalem znow jeden litr oleju i znow jest susza max wiec albo ja jestem za glupi albo to auto za madre wszystko sie wyjasni w czwartek jak odbiore auto
jak nie zapomne to zrobie foto zanim rano oddam auto
- Qto
- _
- Kontakt:
Kontrolka oleju
zrób to pomyślimy o co chodzi...zzagubiony pisze:jak nie zapomne to zrobie foto zanim rano oddam auto
Zapamiętaj ile oleju zostało wlane aby był jakiś punkt odniesienia później żeby ogarnąć ten bagnet... do SR jak dobrze pamiętam włazi ok 4,5l
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
zdjecia bagnetu nie potrzebne okazalo sie ze mam roz.... miche ;/
wiec nastepny element do wymiany a jak sie udkuje finansowo auto idzie w gore
wiec nastepny element do wymiany a jak sie udkuje finansowo auto idzie w gore
- Qto
- _
- Kontakt:
Kontrolka oleju
miska miską...ale cośtam jednak zdejmowałeś z bagnetu jak sprawdzałeś poziom oleju...zzagubiony pisze:zdjecia bagnetu nie potrzebne okazalo sie ze mam roz.... miche
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
Qto, no tak ale jak sprawdzalem to mimo tego ze dolalem 1 litr a jak bylo pusto to raczej nie bylo prawa zeby pokazal sie chodz mm na bagnecie
jutro moze odbiore auto z nowa micha i olejem wiec sprawdze co i jak dziala ten bagnet
jutro moze odbiore auto z nowa micha i olejem wiec sprawdze co i jak dziala ten bagnet
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
Qto, sprawa sie wyjasnila , plastik ktory ja sciaglem to ten ktory powinien byc raczej stalymelementem bo on prowadzi tylko bagnet u mnie wychodzi razem z bagnetem a do tego ta oslona jest z innego modelu bo powinien sie zachaczyc na taki malym uchu czego tez nie robi dlatego pokazywalo totalne zero
- Qto
- _
- Kontakt:
Kontrolka oleju
to upewnij się teraz że masz prawidłową osłonę i prawidłowy bagnet aby nie było problemu z pomiarem stanu oleju...
ile oleju wlałeś ??
ile oleju wlałeś ??
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
napewno mam nie prawidlowa oslone ale bede mial wyznacznik bo wlalem 4l i mam teraz ponizej minimum, jutro kupie i doleje 0,5 tak jak ma niby byc i sprawdze jak wglada i to bedzie moj odznacznik
-
- Nowicjusz
Kontrolka oleju
zeby nie zakladac nowego telatu mam jeszcze takie pytanie
bo mam problemy z odpalaniem tzn kreci niby go lapie ale nie do konca mu to wychodzi
i teraz tak opcja jest taka ze odciecie zalozone przez pana janka w garazu moze padac , albo druga opcja mechanik znalazl mi peknieta gume miedzy odma a przeplywomierzem i niby caly dosc spory element jest do wymiany za 120zl pok ico owinolem ta gume szmata i poki co pali ale czy to moze byc wina tego odpalania ?
bo mam problemy z odpalaniem tzn kreci niby go lapie ale nie do konca mu to wychodzi
i teraz tak opcja jest taka ze odciecie zalozone przez pana janka w garazu moze padac , albo druga opcja mechanik znalazl mi peknieta gume miedzy odma a przeplywomierzem i niby caly dosc spory element jest do wymiany za 120zl pok ico owinolem ta gume szmata i poki co pali ale czy to moze byc wina tego odpalania ?