Obroty spadają do zera na ciepłym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. Ostatnio wymieniałem uszczelki do gaźnika Pierburg 2E. Po wymianie na ciepłym silniku obroty spadają do zera.
Co zauważyłem po złożeniu gaźnika:wystaję cieńka rurka z kopułki i nie wiem gdzie ją połączyć, dziurki ma gruba rura falowana co połączona jest z obudową od filtra powietrza z otworem z dołu silnika. I czy przyczyną może być możliwe złe połączenie przewodów podciśnieniowych w gaźniku.
Proszę o pomoc
Co zauważyłem po złożeniu gaźnika:wystaję cieńka rurka z kopułki i nie wiem gdzie ją połączyć, dziurki ma gruba rura falowana co połączona jest z obudową od filtra powietrza z otworem z dołu silnika. I czy przyczyną może być możliwe złe połączenie przewodów podciśnieniowych w gaźniku.
Proszę o pomoc
calibra7
-
- Użytkownik
podłącz dobrze przewody, w internecie pełno schematów, o jaką kopułkę ci chodzi?
ta gruba falowana rura jest to odma, lepiej ją wymień, to się na metry kupuje
ta gruba falowana rura jest to odma, lepiej ją wymień, to się na metry kupuje
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam.
Z lewej strony kopułki jest taki grzybek z a niego wychodzi mała cienka rurka o długości ok 40 cm.
Zauważyłem też ,że jak chodzi silnik na wolnych obrotach (trzymana noga na gazie),brzęczy coś w okolicy kopułki albo w samej kopułce.
Z lewej strony kopułki jest taki grzybek z a niego wychodzi mała cienka rurka o długości ok 40 cm.
Zauważyłem też ,że jak chodzi silnik na wolnych obrotach (trzymana noga na gazie),brzęczy coś w okolicy kopułki albo w samej kopułce.
calibra7
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie zakładaj dwóch tematów o tym samym. Wpisz w szukajkę na dole a potem w google Pierburg 2E3 - wyjdzie mnóstwo tematów i fotek znajdziesz ten schemat
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
Podłączyłem wężę podciśnieniowe i tą rurę wychodzącą z kopułki,ale obroty mi dalej spadaja i brzęczy coś kopułce
Podłączyłem wężę podciśnieniowe i tą rurę wychodzącą z kopułki,ale obroty mi dalej spadaja i brzęczy coś kopułce
calibra7
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czy ten wężyk od zapłonu wkładamy do króćca z prawej strony od przodu gaźnika a lewy idzie do termostatu w obudowie filtra?
calibra7