Wymiana tłumika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana tłumika
Witam,
chce wymienic tłumik w celu wyciszenia .Pytanie który nalezy wymienic-srodkowy czy końcowy, Pewnie najlepiej obydwa. Który ma wiekszy wpływ na wyciszenie?
chce wymienic tłumik w celu wyciszenia .Pytanie który nalezy wymienic-srodkowy czy końcowy, Pewnie najlepiej obydwa. Który ma wiekszy wpływ na wyciszenie?
Wymiana tłumika
wydaje mi sie że wiekszy wpływ ma koncowy bo jak sciagniesz koncowy i przygazujsz to głosno chodzi
Wymiana tłumika
Zależy w jakim są stanie. Poczytasz na forum żeby wymienić jeden a co z tego jak drugi może już puszcza gdzieś bokiem. Jak masz hajs to wymień oba.
Przy montażu dobrze uszczelnij łączenia.
Przy montażu dobrze uszczelnij łączenia.
Wymiana tłumika
ok tak zrobie .Widze Travisrh ze masz takie samo autko jak moje..75KM(55kW)?. Masz katalizator przy nim przy nim?. Ja planuje w pon swoj wurzucic gdzy dobiega z niego metaliczny odlogs przy zinym silniku i dodawaniu gazu z wyzszych biegów.
Wymiana tłumika
No 1.8 75KM AAM Mam katalizator, ale przy wymianie tłumika zapewne się go pozbędę U mnie póki co wszystko szczelne więc nic nie ruszam. Tłumik środkowy jeszcze oryginalny
Wymiana tłumika
U mie tez srodkowy szczelny a tylni w pon ide do wymiany razem z kataliatorem bo ceramika w nim poszła zauwazyłem. Powiedz mi ile pali Ci autko, w miescie, trasie, i przy 140km/h na autostradzie?
Wymiana tłumika
oo kurde, to cos chyba nie tak. U mnie na trasie jesli nie przekraczam 90km/h i utrzymuje stałe obroty to rekord 5,5l. Przy 140km/h na autostradzie pali 7,0l. Natomiast rekord zimą ubiegła jak bylo -30st C, i jazda miejska wyszło 10,5l., Wiec jak to w benzynie wachlarz jest spory.
Wymiana tłumika
Nie sprawdzałem i pewnie nie sprawdzę, szkoda mi silnika
Edit: Sorry, myślałem że pytasz się ile WYCIĄGA
Edit: Sorry, myślałem że pytasz się ile WYCIĄGA
Ostatnio zmieniony śr mar 28, 2012 22:54 przez RadziuMK3, łącznie zmieniany 1 raz.
Wymiana tłumika
Ja dzis wymieniłem tłumik koncowy, srodkowy i wyciąłem katalizator. Kataliator byl potrzaskny w srodku i dzwonil, a przy okazji wymieniłem tłumiki bo byly przerdzewiale. Efekt tragiczny:(. Auto chodzi głosno-szczegolnie przy dodawaniu gazu w czasie jazdy słychac taki specyficzny dzwiek(jak mialy duze fiaty przy przyspieszaniu), i nie wiem czy to wina tłumika czy dzwiek przepływajacych spalin przez odcinek rury:silnik-srodkowy tłumik. Minimalnie jest silnik mocniejszy-odmulony, ale minimalnie.
Wymiana tłumika
A wszystko szczelne? Właziłeś pod auto przy odpalonym silniku żeby sprawdzić czy nie dmucha gdzieś? Kiedys w Fieście wyciąłem katalizator i dałem nowe tłumiki i cichutko chodziła.
Wymiana tłumika
juz wiem co powoduje ten dzwiek. Mowiłem mechnikowi by wyciał kat i wstawil rure ale by dospawal od spodu oslone od kata..zawsze na przegladzie jakies mniejsze szanse ze wywąchaja cos:), A mechanik rozpruł kat i obspawał rurełaczaca obudowa kata, i wg mnie wytwarza sie rezonas dzwiekowy i wlasnie on powoduje ten odgłos przy dodawaniu. Kurde wywalilem 400zl. u niego i jeszcze gorzej;/