Podwyższone obroty i dziwny dźwięk z tłumika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Cześć,
Od niedawna zauważyłem, że auto tuż po odpaleniu pracuje na 1200 obrotach... po 2-3 minutach obroty spadają do 800-900. W tym czasie z tłumika wydobywa się dziwny dźwięk - trudny do opisania, ale spróbuję...
Mniej więcej przypomina bulgotanie wody na dnie szklanki za pomocą słomki. Na pierwszy "rzut ucha" , można pomyśleć, że któraś część wydechu wprawiona jest w mocne (niepotrzebne) drganie, ale sprawdziłem to na kanale i wszystko wydaje się być okej...
Co to może być?
Z góry dziękuję za pomoc.
Od niedawna zauważyłem, że auto tuż po odpaleniu pracuje na 1200 obrotach... po 2-3 minutach obroty spadają do 800-900. W tym czasie z tłumika wydobywa się dziwny dźwięk - trudny do opisania, ale spróbuję...
Mniej więcej przypomina bulgotanie wody na dnie szklanki za pomocą słomki. Na pierwszy "rzut ucha" , można pomyśleć, że któraś część wydechu wprawiona jest w mocne (niepotrzebne) drganie, ale sprawdziłem to na kanale i wszystko wydaje się być okej...
Co to może być?
Z góry dziękuję za pomoc.
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
Silnik FSI?
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.
-
- Nowicjusz
- Fixiq
- No Smoke, No Fun
- Kontakt:
A przy późniejszej jeździe masz objawy że Ci obroty jakoś falują?
-
- Nowicjusz
Przy jeździe wszystko jest okej...
Tak się dzieje tylko na zimnym silniku i trwa to około 2-3 minut. Mniej więcej tyle co ssanie. Obroty lecą w dół, dźwięk zanika.
Wcześniej przy podwyższonych obrotach tego dziwnego dźwięku nie było.
Nagram dźwięk...
Tak się dzieje tylko na zimnym silniku i trwa to około 2-3 minut. Mniej więcej tyle co ssanie. Obroty lecą w dół, dźwięk zanika.
Wcześniej przy podwyższonych obrotach tego dziwnego dźwięku nie było.
Nagram dźwięk...
-
- Nowicjusz