Wymiana uszczelki pod głowicą 1.8 66kw
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam
Po wymianie uszczelki pod głowicą i odpaleniu obroty zwiększyły się do poziomu około 2 tyś, wcześniej było normalnie 800.
co mogło spowodować taki stan rzeczy ?
Uszczelka była wymieniona bo zaczęła przeciekać i olej wydostawał się na zewnątrz.
Obroty zniwelowałem regulacją przy przepustnicy ale coś trzęsie silnikiem mocniej niż przed wymianą.
Dodatkowo silnik zaczął szarpać przy puszczaniu pedału gazu.
Po wymianie uszczelki pod głowicą i odpaleniu obroty zwiększyły się do poziomu około 2 tyś, wcześniej było normalnie 800.
co mogło spowodować taki stan rzeczy ?
Uszczelka była wymieniona bo zaczęła przeciekać i olej wydostawał się na zewnątrz.
Obroty zniwelowałem regulacją przy przepustnicy ale coś trzęsie silnikiem mocniej niż przed wymianą.
Dodatkowo silnik zaczął szarpać przy puszczaniu pedału gazu.
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz
może linka się gdzieś zblokowała, albo jak żeś klemy zdjął to komp się zresetował i musi się od nowa "nauczyć" silnika, adaptacja i te sprawy. Golf powinien mieć samodiagnozę, sprawdź, może się coś uszkodziło podczas demontażu głowicy
-
- Nowicjusz
Re: Wymiana uszczelki pod głowicą 1.8 66kw
Niestety nic z tych rzeczy,Hubi14 pisze:może linka się gdzieś zblokowała, albo jak żeś klemy zdjął to komp się zresetował i musi się od nowa "nauczyć" silnika, adaptacja i te sprawy. Golf powinien mieć samodiagnozę, sprawdź, może się coś uszkodziło podczas demontażu głowicy
Dziś sprawdziłem rozrząd i jest dobrze ustawiony.
-
- Nowicjusz
zrób dopasowanie przepustnicy. Tak jak kolega wyżej pisał... Pewnie objaw taki że wysoko trzyma obroty, potem nisko, a jak przygazujesz to potrafi się ,,wahać".
-
- Nowicjusz
Re: Wymiana uszczelki pod głowicą 1.8 66kw
To co adptacja ? przez VAG ? trochę wyregulowałem obroty pokrętłem na przy przepustnicy.DawidShelby pisze:zrób dopasowanie przepustnicy. Tak jak kolega wyżej pisał... Pewnie objaw taki że wysoko trzyma obroty, potem nisko, a jak przygazujesz to potrafi się ,,wahać".
- Paweł Marek
- V.I.P.
Don_Masters, skoro potrafiłeś regulować obroty przy przepustnicy w tym wtrysku to nie krytykuj żadnych porad, bo robiłeś coś czego niema czym ani jak robić. Chyba że masz jakiś inny wtrysk niż typowy dla 1.8 z mk3 wtrysk jednopunktowy,co oznaczałoby wersję USA - więc dopisz typ silnika.
Zrób reset ECU na początek. Możesz komputerem sprawdzić czy są jakieś błędy ale najpierw reset forum powie jak. I sprawdź jeszcze wyprzedzenie zapłonu
Zrób reset ECU na początek. Możesz komputerem sprawdzić czy są jakieś błędy ale najpierw reset forum powie jak. I sprawdź jeszcze wyprzedzenie zapłonu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a ja bym jak zwykle zaczął od poszukania lewego powietrza ale zapytam też o typ silnika
-
- Nowicjusz
typ silnika ABD,
Wyregulowałem zapłon i jest ok, pojeżdżę i zobaczymy.
Regulacja obrotów jest na przepustnicy, mała śrubeczka którą regulujesz szczelinę przepustnicy na zwolnionym pedale gazu.
Wyregulowałem zapłon i jest ok, pojeżdżę i zobaczymy.
Regulacja obrotów jest na przepustnicy, mała śrubeczka którą regulujesz szczelinę przepustnicy na zwolnionym pedale gazu.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ABD ? przeciez to 1.4 44kW a nie 1.8 66kw czy chodzi Ci o ABS ?
-
- Nowicjusz