Telepanie silnika kontrolka Ecp

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Adamgd
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Adamgd » czw wrz 08, 2016 20:19

Witam , mam taki problem dzisiaj wymieniałem filtr powietrza i czyściłem odme no i było wszystko ok
No ale przy wyjeżdżaniu z garażu zapaliła się kontrolka ecp silnik zaczął nie równo chodzić strasznie kopcił nie reagował na pedał gazu go zgasiłem i jak dociskałem kable od świec to końcówka kabla została mi w ręce
Kable zamówiłem na jutro ale nie wiem czy te wszystkie objawy maja coś wspólnego z kablami zapłonowymi

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » czw wrz 08, 2016 20:24

Raczej nie ma to powiązania. Prawdopodobnie rozszczelniłeś gdzieś dolot i stąd jest kontrolka epc.

Adamgd
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Adamgd » pt wrz 09, 2016 17:15

Wymieniłem te kable zapłonowe i były problemy z odpaleniem przyjrzałem sie świeca no i 2 były mokre od oleju wyczyściłem gniazda i wymieniłem na nowe świece no i :bajer: zapalił kontrolka ecp zgasła i narazie jest ok tylko to chyba jest coś nie tak z silnikiem

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

Post autor: marcin7x5 » ndz wrz 11, 2016 10:12

Skoro masz świece w oleju to albo puszczają uszczelniacze zaworów albo masz przecie na uszczelnieniu pokrywy z wałkami rozrządu do reszty głowicy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”