spadajace obroty podczas ruszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Sprawdze vagiem czujnik jak temperatura wzrasta. Będę patrzeć cały czas na odczyt. Przypomnisz który to blok był na vagu? Zawsze lepiej tylko czas stracić aniżeli odrazu wymieniać czujnik.
Bayern ist Meister
nie kupuj żadnych febi, elth i innych gów*en sam sie przejechałem. Tylko oryginał , sam kupiłem używke ori w ciemno za 15zł i działa super 90 na zegarach i w kompie. Co do gaśniecia pewnie obroty spadają Ci jak kręcisz kierownicą a za to odpowiada czujnik na pompie który ma zadanie podnosić obroty jak silnik dostaje obciażenie osobiscie odłączyłem wtyczke i problem znikł 0 falowania, tylko podczas parkowania troszke gazu dodac.
ja właśnie się obawiałem, że mam pompe walniętą czy coś bo już dodaje dość gazu przy parkowaniu... jak na maxa skręcę kierownicą to od zawsze obroty wtedy podskakiwały a teraz w dodatku trochę głośniej chodzi niestety. Ja auto sprzedaję za parę miesięcy około więc używka ori jak najbardziej ale najpierw muszę sprawdzić czy mam boscha czy NGK.
Bayern ist Meister
Znalazłem na innym forum mój wpis z lutego zeszłego roku. Juz od wtedy mialoem te błędy. Sonde i czujnik juz sprawdzałem rok temu i wyniki były ok. Zobaczymy co teraz pokażę wykres sondy lambda i wzrastanie temperatury.
Gdzie indziej wyczytałem,że rozpiął mi się kiedyś wężyk od odmy i też falowały mi obroty. Może wypadałoby się przyjrzeć tej plastikowej odmie może już ten harmonijkowy wężyk spocony od oparów oleju już jakiegoś przetarcia dostał ?
Gdzie indziej wyczytałem,że rozpiął mi się kiedyś wężyk od odmy i też falowały mi obroty. Może wypadałoby się przyjrzeć tej plastikowej odmie może już ten harmonijkowy wężyk spocony od oparów oleju już jakiegoś przetarcia dostał ?
Bayern ist Meister
jak w VAG COM sprawdzić sondę. Nie mogę znaleźć które to bloki. Wybieram 01 Engine i BLOCKS ? i później konkretną grupę? lambde bada się przy włączonym silniku z tego co wiem a gdy ja tylko włączam silnik to program się wiesza... te błędy czujnika i lambdy miałem ponad rok temu już więc nie wiem czy musze je wymieniać i czy to one są napewno rozwiązaniem.Chciałbym to najpierw sprawdzić komputerem...
Bayern ist Meister
ale w
01 Engine
08 Meas. Block
tak?
a możesz mi powiedzieć bo pamiętam ze ja taki wykres dostawałem na czarnym tle co to było ? jak to włączyć ? no i problem mam może robię coś banalnego źle. Jak odpalam silnik program VAG COM automatycznie się wiesza. Jak odpalić go prawidłowo ? robię tak ze podłączam pod kompa włączam zapłon i pokazuje normalnie wszystko ok a później po przekręceniu kluczyka nagle zawiesza się bez pokazania błędu żadnego..
01 Engine
08 Meas. Block
tak?
a możesz mi powiedzieć bo pamiętam ze ja taki wykres dostawałem na czarnym tle co to było ? jak to włączyć ? no i problem mam może robię coś banalnego źle. Jak odpalam silnik program VAG COM automatycznie się wiesza. Jak odpalić go prawidłowo ? robię tak ze podłączam pod kompa włączam zapłon i pokazuje normalnie wszystko ok a później po przekręceniu kluczyka nagle zawiesza się bez pokazania błędu żadnego..
Bayern ist Meister
Re: spadajace obroty podczas ruszania
Tak w 08 meas Block. Sprawdź w ustawieniach programu start baud zmienić może trzeba.
Co do wykresu to jak wybierzesz sobie grupę do podejrzenia parametrów to będzie na dole przycisk vaglogscope czy jakoś tak.
Co do wykresu to jak wybierzesz sobie grupę do podejrzenia parametrów to będzie na dole przycisk vaglogscope czy jakoś tak.
ok sprawdzę w weekend. Nic z programem nie ruszałem więc nie wiem czy w ustawieniach coś zmieniło się samo.. Poszukam czegoś co nazywa się start baud i dam znać o wynikach.
Bayern ist Meister
czyszczę przepustnicę właśnie. Czy mogę jakoś te okrągłe części na siłę ruszyć, żeby ją dobrze wyczyścić ? chyba mocno trzymają więc na silę nie cisnę. a wiadomo, że pewnie tam też troche brudu jest. chodzi mi o te klapki metalowe w kształcie półkoli.
Bayern ist Meister
Otwórz je ręcznie do pozycji pełnego otwarcia i wyczyść na błysk. Potem adaptacja.
-
- VWGolf.pl Killer
złap ręką za kółko mocowania linki i otwórz ją...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
juz przeczyscilem pchajac klapki, jutro rano montuje wszystko spowrotem
Bayern ist Meister