Problem przy przełaczaniu na benzyne z gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Boleczko21
- Mały gagatek
Witam mam golfa 2.0 8v. Mam taki problem ze auto mi chodzi tylko na gazie a na paliwie nie. Bylem dzis u mechanika i powiedzialzecos jest nie tak z instalacja elektryczna, pompka paliwowa chodzi paliwo podaje i wszystko jest ok. tylko jak przelaczam auto na benzyne to wogole nie ma produ w listwie wtryskowej i nie wiem co moze byc czy jakis przekaznik i przelacznik benzyna gaz. Mozektos wieco sie stalo a dokladnie co padlo skoro tak sie dzieje. pomocy!!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Typ silnik i rodzaj instalacji gazowej napisz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Boleczko21
- Mały gagatek
Silnik to 2.0 8v 2e a instalacja gazowa to zwykla z przelacznikiem 1 benzyna 0 gaz 2 benzyna potem samsie przelacza na gaz
- Paweł Marek
- V.I.P.
No to musisz odnaleźć gdzie idzie odgałęzienie przeciętego kabla zasilającego listwę wtryskiwaczy. Idzie albo do osobnego przekaźnika gdzieś koło akumulatora na ogół zakładanego, albo do włącznika w kabinie (we włączniku jest przekaźnik), albo do przekaźnika w komputerku LPG. Ten przekaźnik, a częściej jego styki - wsuwki czy kable pewnie się uszkodziły i nie podaje on zasilania na listwę wtryskiwaczy po przełączeniu na benzynę. Obejrzyj, zwykle pomaga poprawienie wsuwek przekaźnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Boleczko21
- Mały gagatek
ok to jutro to zobacze. Bomoze tak byc ze padl jakis przekaznik czy ten przełacznik w kabinie?