Sliniczek krokowy 1.4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- adrian1234792
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sliniczek krokowy 1.4
Witam mam pytanie odnośnie silniczka krokowego zawsze po przekręceniu stacyjki do zapalenia kontrolek było słychać jak chodzi ostatnio coś sie stało i po przekręceniu stacyjki silniczka nie słychać od razu ale po chwili zaczyna wariować wysuwa sie i spowrotem wsuwa zaczyna w nim coś przeskakiwać i potem znów szybko sie wysunie i spowrotem, nigdy sie tak nie działo zawsze było słychać od razu jak się włącza. I jeszcze jedno pytanie czy zepsuty silniczek krokowy może spowodowac, że auto przestanie odpalać na pb? Czy może jest inna przyczyna,że silniczek tak chodzi?
Sliniczek krokowy 1.4
zrób mu tzw reset kompa
jak to prawidłowo uczynic jest juz opisane na forum z reguły to pomaga
jak to prawidłowo uczynic jest juz opisane na forum z reguły to pomaga
- adrian1234792
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sliniczek krokowy 1.4
Reset był robiony aku odłączone na całą noc, na następny dzień odpaliłem i czekałem do włączenia wentylatora jedyne co zaobserwowałem to to, że przed resetem silniczek troche zabzyczał i była cisza a po resecie wysuwa się kiedy chce ale tylko jak świecą kontrolki gdy auto odpaliłem pierwszy raz obroty sie wieszały i były wysokie ale po drugim odpaleniu sie unormowały i było ok a gdyby silniczek wariował gdy auto jest odpalone to auto co jakiś czas dodawało by gazu a tak sie nie dzieje wariuje tylko po przekręceniu stacyjki do zapalenia kontrolek.A czy jest możliwość,że silniczek zachowuje się tak bo pompa paliwa jest odłączona?
- adrian1234792
- Mały gagatek
- Kontakt:
Sliniczek krokowy 1.4
Pompa była wyjęta bo musiałem wymienić i dlatego odłączona,dziś założyłem nową pompe i jest wyszystko ok dzięki za pomoc