Problem z Benzyną
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Benzyną
Witam.
Zacznijmy od początku. Pewnego dnia przez spięcie zapaliła mi sie wiązka kabli do wycieraczek. Od tego czasu przestał chodzić na benzynie. Sprawdzałem sterownik gazu ale to nie to, pompka paliwa w baku wymieniona bo była zatarta, kupiłem również pompe główną (bo nie daje znaku życia) ale jest całkiem inna więc moje pytanie czy były ich różne rodzaje. I czy mógłby ktoś wysłać zdjęcia jak ona dokladnie wygląda oraz czy ma ktoś jakiś pomysł czy coś mogło jeszcze paść.
Zacznijmy od początku. Pewnego dnia przez spięcie zapaliła mi sie wiązka kabli do wycieraczek. Od tego czasu przestał chodzić na benzynie. Sprawdzałem sterownik gazu ale to nie to, pompka paliwa w baku wymieniona bo była zatarta, kupiłem również pompe główną (bo nie daje znaku życia) ale jest całkiem inna więc moje pytanie czy były ich różne rodzaje. I czy mógłby ktoś wysłać zdjęcia jak ona dokladnie wygląda oraz czy ma ktoś jakiś pomysł czy coś mogło jeszcze paść.
Problem z Benzyną
przekaźnik sprawny. Po włożeniu bezpiecznika odrazu zaczyna go topic(nie palić) i pompa główna nie chce wystartować. Poprosiłbym o jakieś zdjęcia tej pompy silnik 1.8 90 KM
Problem z Benzyną
skoro zaczyna topić bezpiecznik co coś z instalacją jest nie tak, wyjmij skrzynkę całą z bezpiecznikami i zobacz czy jakiś przewod nie robi zwarcia na całej skrzynce, może sie podwinął gdzieś pod spodem jakiś prądowy, miałem tak kiedyś w bmw
the mechanic
Problem z Benzyną
wydaje dźwięk jak by chciała wystartować ale coś ją blokowało jednak nie wyklucza to tego że topi bezpiecznik zamiast go spalić.