Zewnetrzna pompa paliwa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Sowic
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zewnetrzna pompa paliwa.
Witam i mam pytanko czy przy zewnetrznej pompie paliwa ingerencja w nia jest mozliwa? A dokladnie chodzi mi o to ze mam swapa 2.0 ABA (wczesniej byl 1.3 MH) no i musialem zalozyc pompe zewnetrzna podpodwoziem i tu jest problem ze nie wiem jakie Cisnienie wytwarza. ABA jak wiecie potrzebuje 3bar. Czy mozna ta pompe (zaznaczona na czerwono) wykrecic z obudowy bez problemow?? Kupic w sklepie noweczke i wkrecic w miejsce starej??
- brzozkalbn
- Użytkownik
- Kontakt:
Zewnetrzna pompa paliwa.
Pomkę wyciąga się wykręcając uprzednio trzy wkręty, które mocują pierścień dociskający ją do obudowy. Tylko poszukaj czy do obudowy z 1.3 włożysz pompę z 2.0 bo mogą mieć różne średnice.
- Sowic
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Zewnetrzna pompa paliwa.
Obudowa jest z 1.8 Ale znalazlem strone internetowa gdzie sprzedaja pompy i mam nowke sztuke dedykowana do 1.8 3bar(Golf) oraz 2.0 toledo I
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Zewnetrzna pompa paliwa.
Widzę ,że znacie temat wiec sie podpytam,p adła mi pompa w 1,8 GT na wtrysku czy podejdze taka z 1,3 bo akurat niedaleko ktoś ma taka do sprzedania .