Pierburg 2E2, wysokie obroty 1.6 na ssaniu, jak wyregulować?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam
Mam pytanie jakie powinny być obory na ssaniu na pierburg 2e2 manual Bo prawdopodobnie taki mam . ? I gdzie mogę zmniejszyć obroty na ssaniu?AA i mam silnik 1.6 jetta mk2 ale tutaj jest więcej osób i może ktoś pomoże
Niżej dodaje zdjęcie gaźnika :
http://www.fotosik.pl/zdjecie/ce8447ccafa63d43" onclick="window.open(this.href);return false;" target="_blank" target="_blank
Pozdrawiam
Mam pytanie jakie powinny być obory na ssaniu na pierburg 2e2 manual Bo prawdopodobnie taki mam . ? I gdzie mogę zmniejszyć obroty na ssaniu?AA i mam silnik 1.6 jetta mk2 ale tutaj jest więcej osób i może ktoś pomoże
Niżej dodaje zdjęcie gaźnika :
http://www.fotosik.pl/zdjecie/ce8447ccafa63d43" onclick="window.open(this.href);return false;" target="_blank" target="_blank
Pozdrawiam
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Mały gagatek
tak tylko że ja mam troche namieszane bo powinnem mieć automatyczny a ktoś wstawił manualny 2e2. I przyznam że mi pali też całkiem dużo 10,5 litra na 100 km przy odcinach 15 km do pracy sama trasa. Coś jeszcze moze być za większe spalanie odpowiedzialne ? Bo na ssaniu ma 2 tysiące obrotów, co wydaje mi się że za dużo
-
- Mały gagatek
tak dokładnie taki miałem a mam ten prawdopodobnie bo w sumie tego powiedzieć nie mogę w 100% ponieważ ja akurat dostałem już z takim tylko , troszkę zaczeło mnie irytować spalanie myślę że przez to że długo na sssaniu chodzi i za wysokie oboroty na saniu mam . Dlatego takie duże spalanie mam nadzieję że ktoś pomoże w tej kwesti .
to jest kwestia wyregulowania, jest tu na forum konkretny opis jak to zrobić i przy okazji jak naprawić bo możłiwe, że gumowa membrana jest uszkodzona lub coś takiego, poszukaj dobrze na forum i nie pisz, że nie ma tematu, bo temat jest
-
- Mały gagatek
mam nadzieje że idzie wyregulować:) A co do mebrany to mam nadzieje e nie bo regenerowany był gaźnik 2 lata temu nie całe. No i było by super gdybyś mi podrzucił gdzie jest opisany szybciej by było .