[MK3 TDI] TEMPOMAT zamiennik za mniej niz 10zl ???
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Obetnij kostki, wstaw normalne elektryczne skrecane i po sprawie.. ja tak mam u siebie.. Wiazka koztuje chyba 3zl za metr he he w kazdym sklepie elektronicznym, czy typu obi..
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Ja się nie bawiłem w kostki.....odciąłem kostkę i połączyłem na stałe kablami (nie zamierzam tego demontować )...przełącznik ON/OFF umieściłem na panelu przednim koło włącznika klimatyzacji.....oraz wykorzystałem prawy przycisk klaksonu (- uzyłem przewodów orginalnie będących częścia systemu poduszki powietrznej )....zmodyfikowałem tylko lekko sprężynę wprzycisku gdyż według mnie chodził zbyt ciężko a chciałem żeby się załączał przy lekkim wciśnięciu.Zrobiłem wersję tylko z jednym przyciskiem (przyśpieszanie) - według mnie wystarczy !!...Trzymając się opisu każdy potrafi to zrobić......Naprawdę warto - polecam
- lucunio
- Mały gagatek
- Kontakt:
-tak na krotko to tdi-ki maja pedal przyspieszenia sterowany potencjometrem czyli tempo w tym przypadku to nic innego jak dolaczenie kabelkow do potencjometru i manualne sterowanie tym potencjometremczytałem...szukałem szukajką i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie
-benzynki zas maja inne sterowanie poza VR6 takze dowiedz sie czy model twojego silnika mial w opcji tempomat i w jaki sposob jest sterowane przelozenie dzwigni przyspieszenia chodzi tu o sterowanie manualne czyli linka badz elektroniczne czyli potencjometr.
to na tyle z moich przemyslen
***1.9TDI***120PS***250NM***
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to wiemlucunio pisze:-tak na krotko to tdi-ki maja pedal przyspieszenia sterowany potencjometrem czyli tempo w tym przypadku to nic innego jak dolaczenie kabelkow do potencjometru i manualne sterowanie tym potencjometrem
ADY wychodziły z tempomatem ale czy na linkę?? masz jakis pomysł gdzie to sprawdzić?lucunio pisze:-benzynki zas maja inne sterowanie poza VR6 takze dowiedz sie czy model twojego silnika mial w opcji tempomat i w jaki sposob jest sterowane przelozenie dzwigni przyspieszenia chodzi tu o sterowanie manualne czyli linka badz elektroniczne czyli potencjometr.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
- lucunio
- Mały gagatek
- Kontakt:
najlepiej wpisac kod silnika w szukaj i heja znaleswc kogos kto robil tempo badz ma tempo albo kto ma konika na punkcie tego rodzaju silnikow jesli chodzi o silniki benzynowe to powiem ci ze malo mam o tym pojeciarysiektr pisze:ADY wychodziły z tempomatem ale czy na linkę?? masz jakis pomysł gdzie to sprawdzić?
***1.9TDI***120PS***250NM***
-
- Gadatliwa bestia
orientuje sie ktos jak jest podlaczony tempomat w pasacie b5 97 r tdi ? bo zamontowalem u siebie w golfie sterownik z tego paska i nie dziala mi tempomat.
Wczesniej mialem w golfie orginalny komputer 1z i wsio dzialalo.
Co dziwne to jak robie test w bloku 6 to wszystko dziala na vagu , predkosc pokazuje tez
Wczesniej mialem w golfie orginalny komputer 1z i wsio dzialalo.
Co dziwne to jak robie test w bloku 6 to wszystko dziala na vagu , predkosc pokazuje tez
-
- Gadatliwa bestia
tak byl aktywowany , pojawiala sie chyba nawet literka G w oznaczeniu sterownikaDANIEL LHR, a aktywowałeś go vagiem ?
sprobuje jeszcze wrazie co ponownie go aktywowac moze jakis inny kod wklepalem
szykuje mi sie wyjazd przez cala Polske po czesci i przydalo by sie zeby dzialal bo noga czasami dretwieje od ciaglego trzymania gazu
To jest cios poniżej pasa! A mój Golf to niby co? Elektryczny?rysiektr pisze:...gdyby były diesle GTI EDITION to nie kupowałbym benzyny...
[ Dodano: 15 Gru 2008 11:04 ]
Panowie mam prośbę.
Poda mi ktoś numer OE z gniazdka z wiązki dodatkowej, w które się wpina tą wtyczkę?
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!
Skoda Roomster Comfort Style 1.6TDI CAYB 2010
Nie jest ważne, czy SLD7, SLD2, czy SLD5. Ważny jest ten numer wyżej i ma być: 191 972 704 lub 1J0 972 704. Kolory powinny się zgadzać.brynol pisze:...ja mam u siebie kolory takie jak na forum zdjecie (autor : lucunio)
z tym ze moze sie patrze, ale na jego fotce jest (str.9) SDL7 a u mnie na tej kostce jest SDL2
i nie jestem pewnien na `100 % czy dobra kostke znalazlem...
PS 1. Pytałem o coś takiego:
I sam sobie odpowiedziałem. Może się komuś przyda:AFN140KM pisze:...Poda mi ktoś numer OE z gniazdka z wiązki dodatkowej, w które się wpina tą wtyczkę?...
Na tej wtyczce jest nabity numer OE 191 972 704, a gniazdo do niej to: OE 191 972 714.
Piny do gniazda o nr. OE 191 972 714 to:
OE 000 979 129 dla przewodu o przekroju 1,0mm
lub
OE 000 979 219 dla przewodu o przekroju 2,5mm.
PS 2. Tempomat mam i ja Działa poprawnie: pierwszy dzwonek jako przyspieszanie i SET, drugi jako RESUME, czyli nie zwalnia.
Pozdrawiam.
VW Golf MkIII 20 Jahre GTI 1.9TDI AFN 1996 - SPRZEDANY!