Moje oświetlenie nawiewów mk3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
stary ja go skladam i rozkladam caly czas i kombinuje ale nic to nie daje :/ Prubowalem rozkminic jak to dziala czemu po jednym nacisnieciu wskakuje a po 2gim wyskakuje ale nie czaje tego guziczka :/
I takie pytanko jeszcze. Te spręzynki z metalową koncówką mają być skierowane metalowym w stronę zarowek/diodek czy odwrotnie.
Jakby sie ktos pokusił zrobic male fotki jak sklada krok po kroku to bylbym bardzo wdzięczny
[ Dodano: 15 Kwi 2006 13:04 ]
a to co jest tutaj nic mi nie daje...
http://vw2.info/vwforum/mk3.htm#przel3
I takie pytanko jeszcze. Te spręzynki z metalową koncówką mają być skierowane metalowym w stronę zarowek/diodek czy odwrotnie.
Jakby sie ktos pokusił zrobic male fotki jak sklada krok po kroku to bylbym bardzo wdzięczny
[ Dodano: 15 Kwi 2006 13:04 ]
a to co jest tutaj nic mi nie daje...
http://vw2.info/vwforum/mk3.htm#przel3
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Metalowe końcówki tak jak pokazuje foto w linku co dałeś, problem tkwi w ustawieniu plastiku tego co się przełącza w części wyciąganej. U mnie był podobny problem, musisz to ustawić w odpowiedni sposób. Pomiędzy tymi sprężynkami jest taka zapadka i ona też musi być w odpowiednim ustawieni. Coś pamiętam że jak składałem ten włącznik to trzymałem go do góry nogami czyli znaczkiem odwrotnie jak jest włożony w konsole, wtedy pasowała ta zapadka!
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Dawca_Nerek
- Forum Master
z tego co widze na zdjęciach wrzuconych przez bartek_-_17 to jego włącznik wygląda i działa troche inaczej niż te na zdjęciach z instrukcji. rozbierz go jeszcze raz i dokładnie oglądnij - jak działał przedtem to i teraz będzie działał tylko trzeba to dokładnie obejrzeć. ja składałem mój włącznik to tez za pierwszym razem nie zadaziałał.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Dawca_Nerek
- Forum Master
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
bartek_-_17, cytuje z instrukcji do neonów
"Najlepsze efekty - daje zastosowanie specjalnego przetwornika napięcia. Dzieki niemu - można stosować giętkie świecące tworzywo niemal wszędzie - przetworniki wytwarzają bowiem napięcie rzędu 150 V o czestotliwości 2 kHz. Zarówno jasność, jak i kolory są wtedy bez zarzutu! Dodatkowo - zależnie od modelu - pracują z napięciem wejściowym od 3V do 15V - a zatem pracują na najzwyklejszych bateriach, czy akumulatorach. Aby zatem zamontować neon w samochodzie - bez przetwornika ani rusz"
"Najlepsze efekty - daje zastosowanie specjalnego przetwornika napięcia. Dzieki niemu - można stosować giętkie świecące tworzywo niemal wszędzie - przetworniki wytwarzają bowiem napięcie rzędu 150 V o czestotliwości 2 kHz. Zarówno jasność, jak i kolory są wtedy bez zarzutu! Dodatkowo - zależnie od modelu - pracują z napięciem wejściowym od 3V do 15V - a zatem pracują na najzwyklejszych bateriach, czy akumulatorach. Aby zatem zamontować neon w samochodzie - bez przetwornika ani rusz"
[size=167][url=http://www.vwslask.pl/]GRUPA ŚLĄSK[/url][/size]
Gofer śmiga na H&R -40/40 :D
Gofer śmiga na H&R -40/40 :D
Dlatego własnie ja sprzedawałem neony z przetwornica posiadające niemiecki TUV a nie jakieś samoróbki garażowe.
Moje zestawy są na 12V i nie trzeba nic kombinować.Neon który mam u siebie założyłem już bardzo dawno temu i wszystko działa.
To informacja dla tych którzy tweirdzili że 50 pln za mój zestaw to za drogo. Policzcie proszę ile mam wyjdzie przy zakupie na metry 150cm neonu i przetwornicy?
BTW po długim weekendzie postaram się wsadzić na moją www opis panelu na diodach, mniej więcej tak to będzie wygądało:
Moje zestawy są na 12V i nie trzeba nic kombinować.Neon który mam u siebie założyłem już bardzo dawno temu i wszystko działa.
To informacja dla tych którzy tweirdzili że 50 pln za mój zestaw to za drogo. Policzcie proszę ile mam wyjdzie przy zakupie na metry 150cm neonu i przetwornicy?
BTW po długim weekendzie postaram się wsadzić na moją www opis panelu na diodach, mniej więcej tak to będzie wygądało:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.