[ALL VW] VideoTutorial: Demontaż zaworów VW RP 1.8 90KM
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam,
przy okazji wymiany uszczelki postanowilem zrobic remoncik glowicy. Potrzebowałem w tym celu sciagacza do zaworów, nie chchialo mi sie nic spawać, giac, wiercic otworow itp.. Podobno najlepsze sa proste sposoby. Dlugo sie nie zastanawiajac wymyslilem patent na dzwignie. Zamiast pokazanego na filmiku klucza mozna uzyc rozmiar 20.
Zycze powodzenia!
Changer
Jakies pytania? piszcie smiało.
Komenty mile widziane.
Pozdrawiam.
VIDEO:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4708154760
(polecam ustwić podwojny rozmiar video)
przy okazji wymiany uszczelki postanowilem zrobic remoncik glowicy. Potrzebowałem w tym celu sciagacza do zaworów, nie chchialo mi sie nic spawać, giac, wiercic otworow itp.. Podobno najlepsze sa proste sposoby. Dlugo sie nie zastanawiajac wymyslilem patent na dzwignie. Zamiast pokazanego na filmiku klucza mozna uzyc rozmiar 20.
Zycze powodzenia!
Changer
Jakies pytania? piszcie smiało.
Komenty mile widziane.
Pozdrawiam.
VIDEO:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4708154760
(polecam ustwić podwojny rozmiar video)
Ostatnio zmieniony czw paź 23, 2008 06:55 przez Changer, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: [ALL VW] VideoTutorial: Demontaż zaworów VW RP 1.8 90KM
Co robić jak główka idzie na dół razem z talerzykiem ?
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
poproszę jaśniej to chętnie pomogę. Nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc o talerzyku.
W sumie problem rozwiązany zabezpieczenie mocno trzyma może zapieczone i trzeba strasznie mocno walić młotem co przyprawia mnie o dreszcze
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżeli głowica lezy na stole/desce podczas prac zwiazanych z demontażem zaworów - podłóż coś pomiędzy aktualnie demontowany zawór stół aby zniwelować luz i skok zaworu po udezeniu w owy tależyk. Gdy zawór bedzie podparty od dołu o stół wówczas łatwiej będzie Ci zdemontować cały układ zabezpieczający i powinno pójść od pierwszego strzału.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
Re: [ALL VW] VideoTutorial: Demontaż zaworów VW RP 1.8 90KM
archeolog pisze:Co robić jak główka idzie na dół razem z talerzykiem ?
ja to zrozumiałem jak sciąganie zaworu na zamontowanej głowicy gdy tłok jest w DMP
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Changer tak robiłem tylko silnik który robię stał min 1 rok i troszkę trzeba było użyć siły ... już wszystko podocierane i poskładane