Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Polerowanie aluminium
Najczęstszy popełniany błąd w polerce, to za szybkie zejście na drobniejszy papier
I na ronalach i na pokrywie widać wyraźnie zajebiste rysy...
Ludzie nie bądźcie leniami ! Polerki nie robi się w ciągu godziny...
Powtarzam. Schodząc na drobniejszy papier np z 800 na 1200 musicie być pewni, że wszystkie ślady papieru 600 są już usunięte !
Inaczej śmiało możecie zacząć cały proces od nowa
Na dobrze wykonanej polerce NIEMA ŚLADU RYS
Dzięki temu polerka i po roku będzie ładnie wyglądać. Nie będzie się starzeć w szybkim tempie
I na ronalach i na pokrywie widać wyraźnie zajebiste rysy...
Ludzie nie bądźcie leniami ! Polerki nie robi się w ciągu godziny...
Powtarzam. Schodząc na drobniejszy papier np z 800 na 1200 musicie być pewni, że wszystkie ślady papieru 600 są już usunięte !
Inaczej śmiało możecie zacząć cały proces od nowa
Na dobrze wykonanej polerce NIEMA ŚLADU RYS
Dzięki temu polerka i po roku będzie ładnie wyglądać. Nie będzie się starzeć w szybkim tempie
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
ok zakupie lepsza paste co do polerki to sama pokrywę leciałem na spokojnie i z 30godzin wiec tutaj raczej ciężko żebym złe podłoże przygotował i robiłem to wszystko ręcznie i na końcu ścierką może filcem jak przejadę to sie poprawi mam czas do wiosny to sie jeszcze pobawiębarteKKK03 pisze: Co jak co, ale pokrywa to ładnie się poleruje... więc kwestia pasty, bądź za małej prędkości tarczy. Ja swoją polerowałem pastą w kostce.
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Polerowanie aluminium
Jak spolerujesz alufelgi to nie idzie to po lakierowac lakierem ponieważ jest to za zbyt gładka powierzchnia i lakier normalny do aut nie bedzie sie trzymał.
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
Witam nie wiedzialem za bardzo gdzie dac ten temat i zwracam sie z prośba o pomoc ludzi którzy robili takie rzeczy albo wiedzą jak porobić . Mianowicie wziolem sie za odnowienie swoich felg przez cala zime pomalowalem je i cale dekilki nowe znaczki podklad bialy /perła/szklarniak . Zostały mi ranty w tych kołach i teraz pytanie jak je zrobić zeby byly jak oryginalnie mają troszke pajączkow i odpryskow miejsca gdzie sie poutlenialo aluminium wiec wypadalo by je odnowic . I teraz moje pytanie takie jakie czynnosci wykonac i w jaki sposob recznie mechanicznie bo mam polerke nie wiem czy to robic pastą papierem i chodzi mi tez o to a by na koncu polakierowac je bezbarnym lakierem tak jak byly wczesniej moze straca troche blysku ale przynajmniej nie trzeba sie meczyc i polerowac je co tydzien po myciu czy syfie z drogi bo jak je wypoleruje i nie pomaluje bezbarwnym to beda czarnialy i co jakis czas trzeba bedzie je przepolerowac a wolalbym tego uniknac . A z tego co wiem to lakier sie nie trzyma wypolerowanych rzeczy przynajmniej tak mi mowią ludzie . Moze jakas specjalna techniką czy lakierem to potraktowac nie wiem sam moze ktoś coś podpowie jak ugryźć temat Bo kola odnowilem wygladaja ladnie ale ranty są takie pogryzione troche od kraweznikow i maja wlasnie te miejsc gdzie lakier odskoczyl pękl i widac utlenione aluminium .Ponizej zarzucam kilka fotek o czym mowa
Polerowanie aluminium
Wypoleruj te ranty i zostaw, nie maluj ich żadnym bezbarwnym. Niech się świecą, a ranty nie są duże także nie bój się tego polerowania co tydzien. Przejedziesz raz na jakiś czas pastą i będą jak nowe. Takie moje zdanie
Re: Polerowanie aluminium
i dla tego każdemu tłumacze, że poler łatwiej utrzymać od lakieru. Jak porysujesz to w 5 min możesz to miejsce odnowić i jest salon. Dobrze zrobiony poler bardzo powoli się utlenia. Odświeża się go raz w roku przed sezonem i taki rant zajmie może z 10 min. Jak pomalujesz lakierem to od razu będzie wyglądać jak stary poler, więc nie widzę sensu tego psikać...Dystans6 pisze:wygladaja ladnie ale ranty są takie pogryzione troche od kraweznikow i maja wlasnie te miejsc gdzie lakier odskoczyl pękl i widac utlenione aluminium
Mam pytanie, czym najlepiej usunąć drobne rysy, smugi nie wiem jak to nazwać, robione wszystko autosolem i krązkiem bawelnianym na wiertarce, patrząc pod kątem gdzieś z metra jest super lustro ale patrząc od czoła centralnie sa własnie smugi uzaleznione od tego pod jakim kątem polerowalem bawelną..
Odświeżam koła i nie moge sobie z tym poradzic, macie na to jakąś metode?
Odświeżam koła i nie moge sobie z tym poradzic, macie na to jakąś metode?
- Dystans6
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To teraz sie spytam jak taką polerke uskutecznić dobrze zebym czegoś nie popsul napisze jak ja to chce zrobic a jezeli cos zle to prosze o poprawienie .Mysle aby zalozyc kola na auto postawic je na klockach wrzucic 2 bieg i niech kola sie krecą jakims pilnikiem wyrównac te krzywizny na rancie od kraweznikow i takie ugryzienia a pozniej papier scierny ja wiem jakis 600 zeby zedrzec ten bezbarwny i pozniej schodzic do papieru 2000 . Na koniec jakąś pastą tylko nie wiem jaką ? . Mam tez polerke do polerowania samochodu taką wiec nie wiem czy moze lepiej tym to zrobic??Badyl pisze:i dla tego każdemu tłumacze, że poler łatwiej utrzymać od lakieru. Jak porysujesz to w 5 min możesz to miejsce odnowić i jest salon. Dobrze zrobiony poler bardzo powoli się utlenia. Odświeża się go raz w roku przed sezonem i taki rant zajmie może z 10 min. Jak pomalujesz lakierem to od razu będzie wyglądać jak stary poler, więc nie widzę sensu tego psikać...Dystans6 pisze:wygladaja ladnie ale ranty są takie pogryzione troche od kraweznikow i maja wlasnie te miejsc gdzie lakier odskoczyl pękl i widac utlenione aluminium
- Bruno77
- vag-podkarpacie.pl
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
panowie mam pytanie
szału nie ma ale tragedii chyba też nie jak na pierwszą własnoręczną polerkę bez sprzętu
dało by radę jakimś sposobem uzyskać lepszy efekt???
to jest efekt po autosolu
szału nie ma ale tragedii chyba też nie jak na pierwszą własnoręczną polerkę bez sprzętu
dało by radę jakimś sposobem uzyskać lepszy efekt???
to jest efekt po autosolu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=338716&p=4409474#p4409474
To jest dobry sposób, ale pamiętaj, że obydwa koła muszą się kręcić, bo możesz zajechać dyferencjał w skrzyni po dłuższej zabawie. Nie są to nowe rzeczy i mogą powiedzieć pa pa. Clar bardzo łatwo schodzi skansolem, ale jeśli nie chcesz go używać z różnych przyczyn, to tak też dasz rade. Po zdarciu lakieru szlifuj papierem z pastą (autosol), albo z wodą. Będzie lepszy efekt końcowyDystans6 pisze: To teraz sie spytam jak taką polerke uskutecznić dobrze zebym czegoś nie popsul napisze jak ja to chce zrobic a jezeli cos zle to prosze o poprawienie .Mysle aby zalozyc kola na auto postawic je na klockach wrzucic 2 bieg i niech kola sie krecą jakims pilnikiem wyrównac te krzywizny na rancie od kraweznikow i takie ugryzienia a pozniej papier scierny ja wiem jakis 600 zeby zedrzec ten bezbarwny i pozniej schodzic do papieru 2000 . Na koniec jakąś pastą tylko nie wiem jaką ? . Mam tez polerke do polerowania samochodu taką wiec nie wiem czy moze lepiej tym to zrobic??
1 sposób: Filc, pasta, wiertarkaBako111 pisze:Mam pytanie, czym najlepiej usunąć drobne rysy, smugi nie wiem jak to nazwać, robione wszystko autosolem i krązkiem bawelnianym na wiertarce, patrząc pod kątem gdzieś z metra jest super lustro ale patrząc od czoła centralnie sa własnie smugi uzaleznione od tego pod jakim kątem polerowalem bawelną..
Odświeżam koła i nie mogę sobie z tym poradzić, macie na to jakąś metodę?
2 sposób: microfibra, pasta, ręka
Może użyłaś odrobinę za mało pasty do polerowania
Polerowanie aluminium
Ten sposób okazal się skuteczny dziekiBadyl pisze:2 sposób: microfibra, pasta, ręka
Polerowanie aluminium
raczysz żartować????Badyl pisze:o jest dobry sposób, ale pamiętaj, że obydwa koła muszą się kręcić, bo możesz zajechać dyferencjał w skrzyni po dłuższej zabawie. Nie są to nowe rzeczy i mogą powiedzieć pa pa.
Polerowanie aluminium
niby czemu?
Polerowanie aluminium
Planuje pomalować swoje felgi, ale czy znacie może trwały sposób na uzupełnienie ubytków przy rantach?? (oprócz naspawania alu) Jakaś szpachla, albo klej epoksydowy? Zda to egzamin?