MK4. Naprawa poziomej regulacji reflektora.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
MK4. Naprawa poziomej regulacji reflektora.
MK4 niedawno sprowadzony z komisu u Niemca. Duuużo znalezisk głupoty tamtejszych serwisujących. Dzisiejsze odkrycie przy wymianie przerywającej lewej żarówki pozycyjnej. Cały wkład reflektora macha się w poziomie. Nic tam nie widać, więc wymontowałem akumulator. Światło, lusterka i już wiem. Wkład wyrwany z kulki na śrubie regulacyjnej. No i zagadka jak wkład mocno pociągnąć żeby zasprzęglić na kulce śruby, ale go przy tym nie uszkodzić. Pewnie jest jakiś sposób fachowy, ale ja zrobiłem tak. Wymontowałem silnik pochylania wkładu, żeby go nie uszkodzić. Ponad światłem drogowym wprowadziłem linkę D=4 mm, aż opadła do spodu obudowy. Nylonowym paskiem wyciągnąłem ten dolny koniec. Uzyskałem pętlę z linki. Palcem podparłem w miejscu wyjętego silnika i bezpiecznie naciągnąłem luźny wkład na kulkę śruby regulacji poziomej. Linkę wycofałem i działa. Może komuś się przyda. Ale jak ten Niemiec to rozłączył?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
MIŁEGO DNIA ew NOCY ;)