no właśnie, daj znać jak doszedłeś do takiego efektu, bo daje rade felapawel5101 pisze:mi to wyszło tak:) mysle ze jak na pierwszy raz nie jest tak zle
Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- stevo
- Grupa Pomorze
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
Polerowanie aluminium
recznie papierami a na koniec filcem na wiertarkebarteKKK03 pisze:Daje radę.. ATS'y to łatwy temat.. jakim sposobem polerowałeś?
Re: Polerowanie aluminium
Filc na wiertarce robi robote. Dzisiaj się o tym przekonałem. Tarcza polerska filcowa + pasta polerska PP-50 (biała) robi efekt lustrzany.pawel5101 pisze:recznie papierami a na koniec filcem na wiertarkebarteKKK03 pisze:Daje radę.. ATS'y to łatwy temat.. jakim sposobem polerowałeś?
A Ty jakiej pasty użyłeś?
Polerowanie aluminium
mim zdaniem najlepsza! probowalem autosolem ale tym to sobie mozna....nie ma porównania do pp50D1_PITER pisze: pasta polerska PP-50 (biała)
Polerowanie aluminium
ma ktoś linka do pasty pp-50 bo nic nie mogę jakoś znajść a w dodatku wali mi się net na całego i sporej cześci grafik nie widzę
http://allegro.pl/pasta-polerska-pp-50- ... 00445.html" onclick="window.open(this.href);return false;arwam pisze:ma ktoś linka do pasty pp-50 bo nic nie mogę jakoś znajść a w dodatku wali mi się net na całego i sporej cześci grafik nie widzę
http://allegro.pl/pasta-polerska-pp-50- ... 40281.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/pasta-polerska-pp-50- ... 60560.html" onclick="window.open(this.href);return false;
prosze
http://img801.imageshack.us/img801/773/dsc05636.jpg
Polerowanie aluminium
koledzy mam takie pytanie czy da się tą felgę wypolerować na lustro bo jakoś mi nie idzie jest efekt tak jak by była mgła w sumie narazie próbowałem tylko tempem ale zastanawiam się nad pastą pp 50. tylko nie wiem czy ta felga się wypoleruje na lustro.pomocy....
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
przeciez 100 razy bylo pisane ze pasta tempo sie nie nadaje, ona tylko nablyszcza. AUTOSOL lub pp-50
Polerowanie aluminium
Jak na tempo to i tak jest ładnie. Tempo to dziadostwo. Automaxem albo autosolem spróbuj
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Samą PP-50 dobrego lustra raczej nie zrobisz...M_ziPL pisze:AUTOSOL lub pp-50
Polerowanie aluminium
a moze troszkę szeżej objaśniszbarteKKK03 pisze:Samą PP-50 dobrego lustra raczej nie zrobisz...
kupiłem na alledrogo pastę pp 50 1kg, piszesz kolego że nie uzyskam nią efektu lustra?? proponujesz autosol? i ile ewentualnie tubek tej pasty potrzebne jest na 4 felgi?? kurcze nie wiem czy ta felga się wypoleruje się na super lustro a nie chciałbym pchać się w wielkie koszta bo i tak już troszkę kapusty mi poszło... podpowiedzcie czy każdą fele da się wypolerować aby był super efekt??barteKKK03 pisze:Samą PP-50 dobrego lustra raczej nie zrobisz...M_ziPL pisze:AUTOSOL lub pp-50
jeszcze jedno jak autosol to jaki Aluminium Polish czy Metal Polish bo różne opinie czytałem...
Polerowanie aluminium
1kg? a po co Ci tyle? mi wystarczylo 200g <jeden wałek> i tak jeszcze zostalo. autosol nie jest zly ale nie dorównuje pp50. wszystko zalezy od stopu alu. mi sie udalo uzyskac efekt lustra. nie sprobujesz to sie nie dowieszkrzybet pisze:kupiłem na alledrogo pastę pp 50 1kg, piszesz kolego że nie uzyskam nią efektu lustra?? proponujesz autosol? i ile ewentualnie tubek tej pasty potrzebne jest na 4 felgi?? kurcze nie wiem czy ta felga się wypoleruje się na super lustro a nie chciałbym pchać się w wielkie koszta bo i tak już troszkę kapusty mi poszło... podpowiedzcie czy każdą fele da się wypolerować aby był super efekt??
Polerowanie aluminium
jak zdecyduje się na autosol to jaki Aluminium Polish czy Metal Polish bo różne opinie czytałem na forach jedni pisali że kupili do aluminium i się nie sprawdził i kupili metal polish i było ok.