Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
AFN140KM, przekaźnik 443951307B (na przekaźniku jest oznaczenie 292) ma całkiem inaczej piny ułożone w porównaniu do 36. Dźwięki jest ciągły jak w 36. Przekaźnik o numerze 1L0 początkowym ma dźwięk przerywany, piny ma tak samo jak ten z początkiem 443.
Ostatnio zmieniony sob paź 10, 2009 16:44 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- albo, jak wcześniej pisałem - od lampki bagażnika w mkII.1 6 D pisze:Od Toledo na przykład.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
Re: Ostrzeganie o nie wyłączeniu świateł w MK3
Założyłem bzyczek w oparciu o tą instrukcję z PDFa, najgorszy motyw to było 1. grzebanie w plątaninie kabli w skrzynce bezpieczników i 2 . lutowanie dwóch przewodów od świateł pozycyjnych - dostęp żaden i jeszcze trzeba było to robić "w powietrzu":
poza tym ciemno jak w d... więc w jakieś kable wplątałem drugi telefon co ma latarkę LED widać na zdjęciu.
działać działa, ale ten dźwięk jest nieźle irytujący i głośny (na filmiku nawet tak nie słychać jak w rzeczywistości). jak ktoś zna "przekaźnik" który wydaje z siebie coś cichszego itp. to niech się przyzna
[youtube][/youtube]
pozdro
poza tym ciemno jak w d... więc w jakieś kable wplątałem drugi telefon co ma latarkę LED widać na zdjęciu.
działać działa, ale ten dźwięk jest nieźle irytujący i głośny (na filmiku nawet tak nie słychać jak w rzeczywistości). jak ktoś zna "przekaźnik" który wydaje z siebie coś cichszego itp. to niech się przyzna
[youtube][/youtube]
pozdro
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
http://chomikuj.pl/matisim2/Dokumenty" onclick="window.open(this.href);return false;
plik pdf "bzyczek"
plik pdf "bzyczek"
Kupiłem dzisiaj przekaźnik - brzęczyk sygnalizujący włączone światła i wsadziłem go zamiast tej blaszki w gnieździe nr 10 w skrzynce bezpieczników Brzęczyk działa poprawnie ale po demontażu blaszki - zworki brak jest świateł przeciwmgielnych przód i tył. Czy mogę połączyć 2 piny w przekaźniku a mianowicie nr 85 i 86 ? Czy jest inne rozwiązanie tego problemu ?
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ma może ktoś patent żeby też brzęczek piszczał jak się nie włączy świateł po włączeniu silnika??
denu: ładny dźwięk mają ostrzegacze z daewoo.
burza999: Brzęczyk ładuje się w gniazdo 9. Gniazdo 10 jest tylko i wyłącznie od przeciwmgłowych.
A skoro masz przeciwmgłowe z przodu to proponuję w pole 10 włożyć przekaźnik 53 (odciążenie styku X).
burza999: Brzęczyk ładuje się w gniazdo 9. Gniazdo 10 jest tylko i wyłącznie od przeciwmgłowych.
A skoro masz przeciwmgłowe z przodu to proponuję w pole 10 włożyć przekaźnik 53 (odciążenie styku X).