wymiana błotników w mk3 fotoporada by jaszczur
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
witam wszystkich nako nowicjusz na forum, materiały Jaszczura bardzo pomocne i dziękuję za zamieszczenie gdyż na dniach wymieniam u siebie oba, mam dodatkowe pytanie do kolegów którzy zmieniali błotnik z anteną, mieliście dużą jazdę z przekładką anteny ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wielkiej filozofii nie ma,trzeba od spodu nakrętkę odkręcić,oczywiście wcześniej ściągając nadkole i to wsiosiakamaka pisze:jazdę z przekładką anteny ?
Re:
Jestem po wymianie błotników i od siebie dodam parę słów.jaszczur pisze:zagruntowane gotowe do malowaniaKaoz pisze: były już lakierowane czy to czysta blacha była?
Co do tego gruntowania to nie bardzo, jest to tylko i wyłącznie farba transportowa, która z gruntem nie ma za wiele wspólnego. Dla spokoju taki zamiennik najlepiej dokładnie zmatowić i zabezpieczyć podkładem epoksydowym 2K, a dopiero później przystąpić do właściwego malowania. Co do ilości lakieru na błotnik 200ml to dużo, średnio mi wychodziło ok 60-70ml na warstwę. Ze spasowaniem, to różnie bywa, ogólnie trochę rzeźby przy każdym błotniku jest, zwłaszcza z boku, w miejscu gdzie po otwarciu chowają się drzwi warto najpierw przymierzyć błotnik i sprawdzić czy drzwi po otwarciu nie ocierają o ten taki fartuch i doklepać przed malowaniem. No i od strony kierowcy błotnik przykręcony jest dodatkowo śrubą wspólną z zawiasem maski (klucz 13).
Pozdrawiam
Szymon
...my point of view should be illegal...