PROCEDURY ZMIANY WARTOSCI WSKAZAN INSPEKCJI SERWISOWYCH
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: PROCEDURY ZMIANY WARTOSCI WSKAZAN INSPEKCJI SERWISOWYCH
A mi komputer w ogóle nie wyświetla informacji serwisowych można to jakoś włączyc ? auto to golf IV 2002 r
Re:
gregzorba pisze:inek01 pisze:Jesli chodzi o instrukcje serwisowa napraw to mam tylko ta do Mk3.
Mozliwe ze zmiana wartosci jest taka sama w Mk4. Musisz sam sprawdzic. Tylko uwazaj. Jak zmienisz jakas wartosc i wylaczysz zaplon to taka juz zostanie.
Jesli chodzi o kasowanie inspekcji to:
Golf/Bora 1997 – 99
OIL – Wymiana oleju
Wcisnąć i przytrzymać przycisk [A].
Rys.1.
Włączyć zapłon.
W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawiają się litery „OIL”.
Zwolnić przycisk [A].
Obracać przycisk w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie „---„.
INSP – Inspekcja
Rys.1.
Włączyć zapłon.
W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawiają się litery „OIL”.
Zwolnić przycisk [A].
Wcisnąć i zwolnić przycisk [A].
W polu wyświetlacza licznika przejechanych kilometrów pojawiają się litery „INSP”.
Obracać przycisk w prawo, do momentu gdy w polu wyświetlacza pojawi się wskazanie „---„.
W przeciwnym wypadku skasować wskazanie „OIL” z pola wyświetlacza jak wcześniej opisano.
Golf/Bora 1999 – 00
Passat 1999 – 00
Rys.1.
Włączyć zapłon.
W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawiają się litery „SERVICE”.
Zwolnić przycisk [A].
Obrócić przycisk w prawo w celu skasowania wskazania.
Golf/Bora 2000 »
Passat 2000 »
Sharan 2000 »
W samochodach z przedłużonym okresem przeglądu LongLife wskazanie terminu przeglądu musi zostać cofnięte przy użyciu odpowiedniego urządzenia diagnostycznego.
W samochodach ze stałym okresem przeglądu cofanie wskazania odbywa się następująco:
Nacisnąć przycisk [A] i przytrzymać w tym położeniu.
Rys.1.
Włączyć zapłon.
W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawia się „SERVICE”.
Zwolnić przycisk [A].
Obrócić przycisk w prawo w celu skasowania wskazania.
Wyłączyć zapłon.
chciałem skasowac INSP, według tej instrukcji, ale jest problem, bo nic mi sie nie skasowało, przedstawiłem to na filmie z telefonu.
http://rapidshare.com/files/339254531/22012010.mp4
prosze was o pomoc w skasowaniu tego.
Jest błąd w instrukcji kasowania inspekcji w Golfie z rocznika 97-99, otóż po zwolnieniu przycisku A, przyciskiem B w prawo lub lewo zmieniamy ustawienie oleju - "OIL ---", a następnie klikamy znów na przycisk A i pokazuje się "Service INSP", który również zerujemy przyciskiem B.
U mnie w ten sposób skasowałem inspekcje
PROCEDURY ZMIANY WARTOSCI WSKAZAN INSPEKCJI SERWISOWYCH
Witam, ostanio chcialem usunac inpekcje i wyzerowalem wszystkie kody jakie są w "liczniku". Jest ktoś w stanie sprawdzić ich wartosci w celu skorygowania. Caly czas wyswietla mi inspekcje. Samochod to Polo 6n 1.9d 64KM