[mk4] Wymiana/naprawa zamka (mikroswitch, zimne luty) drzwi
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Re: [mk4] Wymiana/naprawa zamka (mikroswitch, zimne luty) drzwi
sprawdź kolego na początek stan przewodów w gumowych harmonijkach między słupkami a drzwiami.ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf Mk IV Highline 1.9 TDI ALH 90KM
- Silnik: ALH
Witam. Może i ja opiszę swój problem. Gdy zamykam auto kluczykiem (nie mam pilota) to zamykają sie wszystkie drzwi, jedynie klapa bagażnika czasami nie chce się zamknąć, nie bylby to problem gdyby wkladka zamka w bagazniku nie była zgnita i zablokowana tak ze nie da sie nawet kluczyka do konca wlozyc i przekręcić wiec musze kręcić kluczykiem w drzwiach kierowcy w lewo i w prawo az w koncu bagażnik sie zamknie. Dodatkowo nie wlacza mi sie oswietlenie wewnetrzne podczas otwierania drzwi zarowno kierowcy jak i pasażera (podczas otwierania tylnych drzwi oswietlenie się włącza), nie ma również sygnału dźwiękowego gry zostawie np włączone światła. Kontrolka przy ryglu czasami miga a czasami nie, niezaleznie od tego czy drzwi w bagazniku sie zarygluja czy nie. Dodatkowo gdy probuje zaryglować drzwi od wewnątrz przyciskiem to przednie drzwi sie zamykają, bagażnik również raz na jakis czas (tak jak kluczykiem) za to w tylnych drzwiach rygle odskakują po zamknieciu. Drzwi sie ryglują na chwilę a za sekunde się otwierają.
Golf IV 1.9 TDI ALH 90KM
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
W bagażniku może być problem z wiązka w przelotce pomiędzy klapą a budą. Zamki w drzwiach wszystkie wyglądaja na niesprawne.
-
- Mały gagatek
- Auto: Golf Mk IV Highline 1.9 TDI ALH 90KM
- Silnik: ALH
Czyli muszę rozbierać wszystkie drzwi? Do bagażnika zaglądałem i gdy zamykam auto to silniczek od centralki delikatnie sie rusza ale nie wypycha tłoczka
Golf IV 1.9 TDI ALH 90KM