Fotoporada:NAPRAWA TYLNYCH ZACISKÓW MK2
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
Witam,
Kolega poradził mi żebym dał sobie siana z zaciskami od golfa i założył model nowszy który był w Passatach B4 montowany:
Udało mi się kupić takie zaciski i od razu chciałbym je zregenerować. Pytanie czy zestaw d4458 zawiera wszystkie potrzebne części, i czy spotkał może ktoś na sieci foto poradę z regeneracji tych zacisków.
Pozdrawiam,
finch
Kolega poradził mi żebym dał sobie siana z zaciskami od golfa i założył model nowszy który był w Passatach B4 montowany:
Udało mi się kupić takie zaciski i od razu chciałbym je zregenerować. Pytanie czy zestaw d4458 zawiera wszystkie potrzebne części, i czy spotkał może ktoś na sieci foto poradę z regeneracji tych zacisków.
Pozdrawiam,
finch
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
ta blaszka w girlingu 36 jest do wyjecia,nie nalezy jej wyciagac rownolegle wzdluz scianek gniazda,ale ciagnac z jednej strony ,wielokrotnie krotkim ruchem w gore,ja zrobilem malenki haczyk z kolka na klucze ,ale kolko bylo zrobione nie z drutu tylko z plaskownika,ta krotsza czesc L z haczyka wejdzie w rozciecie blaszki i jest na tyle twarda ze wytrzyma to wielokrotne podciaganie,sprawdzilem ze optymalna dlugosc tej krotszej czesci L w haczyku to okolo 6 mm,tak rozebralem 2 zaciski,wymaga to czasu i cierpliwosci,nalezy blaszke podrywac do gory wielokrotnie i nie za mocno ,wyjdzie
Panowie, Sorki za odkop, jestem tu nowy, no i pierwszy problem jaki mam to ręczny, zaciski zregenerowałem, wszystko chodzi, ale ręczny nie trzyma.. ;/ Jaka może być tego przyczyna??
P.S. Nie chciałem nowego tematu pisać, więc napisałem tutaj, jeśli coś nie tak to od razu nie jedzcie po mnie
P.S. Nie chciałem nowego tematu pisać, więc napisałem tutaj, jeśli coś nie tak to od razu nie jedzcie po mnie
Nie masz czasem rozciągniętych linek?
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
Ale właśnie o to chodzi, że jak linkę naciągam, to on nie reaguje... Możliwe, że wyrobił się ten bolczyk co popycha ten główny wałek od tłoczka?? Lub ten otworek w wałku obracanym??
Czy poprawnie działający hamulec ręczny na linki będzie tak samo dobry lub porównywalnie dobry jak układ ręcznego hydrauliczny?
-
- Nowicjusz
Witam. Mam pytanie odnośnie oringu na tej dźwigience co się tłoczek nakręca.
Zestaw do Girlinga to będzie Frenkit 238010. Jest też zestaw Seinsa D4083 - ale z tego co czytam na tej stronie http://www.drive2.ru/c/1131053/" onclick="window.open(this.href);return false; to nie warto go brać bo różni się grubością oringa na tej śrubie od ręcznego.
W Frenkit 238010 są dwa rozmiary
- 33101 1 O-ring 3300 10x2,5
- 33102 1 O-ring 3300 10x2
a w odpowiedniku Seinsa D4083 jest tylko ten cieńszy i duże prawdopodobieństwo, że będzie wyciekał płyn do tej komory ręcznego.
Jaki w końcu oring zakładaliście na tą śrubę? Próbuję założyć ten 10x2,5 i za diabła nie mogę go wcisnąć.
Wszędzie piszą, że z tym cieńszym to duże prawdopodobieństwo że siknie stamtąd płyn. Mam Audi 100 C4 ale widzę, że mam identyczny zacisk Girling 38.
Zestaw do Girlinga to będzie Frenkit 238010. Jest też zestaw Seinsa D4083 - ale z tego co czytam na tej stronie http://www.drive2.ru/c/1131053/" onclick="window.open(this.href);return false; to nie warto go brać bo różni się grubością oringa na tej śrubie od ręcznego.
W Frenkit 238010 są dwa rozmiary
- 33101 1 O-ring 3300 10x2,5
- 33102 1 O-ring 3300 10x2
a w odpowiedniku Seinsa D4083 jest tylko ten cieńszy i duże prawdopodobieństwo, że będzie wyciekał płyn do tej komory ręcznego.
Jaki w końcu oring zakładaliście na tą śrubę? Próbuję założyć ten 10x2,5 i za diabła nie mogę go wcisnąć.
Wszędzie piszą, że z tym cieńszym to duże prawdopodobieństwo że siknie stamtąd płyn. Mam Audi 100 C4 ale widzę, że mam identyczny zacisk Girling 38.
zamiennikiem D4083 jest D4458. Tam jest pasujący oring:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=235054" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=235054" onclick="window.open(this.href);return false;