Zegary z MK IV do MK III - mini FAQ - uzupełnienie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- maro
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problemow chyba wiecej zadnych nie ma, pokazuje dobrze bo stare tez mialem wyskalowane do 200, a z tym plywakiem to mi nie przeszkadza bo i tak jezdze na gazie wiec tylko zeby pokazywal ze cos ma, bo jak nic nie ma to wtedy jest rowniutkie 0 Robilem kiedys porownanie odleglosci z innym autem iwyszlo to samo, inna sprawa to to ze wszedzie gdzie sie spotykam z opisem montazu pisze ze tylko zegary do 98 roku i podane numerki tych zegarow, ja mam z golfa cabrio z 2000 roku i wszystko chodzi i pasuje takze nie zawsze trzeba sie tym sugerowac
Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966
dzisiaj dotarła do mnie nowka maskownica do pocięcia..
jak widac na fotach bigozza oryginalny skos jest dokładnie w drugą stronę niz potrzeba
po wstępnych oględzinach widzę że konieczne będzie zerwanie oryginalnej szybki (jak to zrobić ? ) i podciecie tez obudowy zegarów...
potem trzeba będzie nakleić z powrotem ori szybke lub co bardziej prawdopodobne wstawić płaską plexi - gdzie kupić ?
no i kilka fotek tego co już mam
1. Gniazdo z zegarów z mk3 - zeby podłączyć do ori kabla
2. ramka ori żeby spokojnie docinac
3. tak to na razie wygląda
jak widac na fotach bigozza oryginalny skos jest dokładnie w drugą stronę niz potrzeba
po wstępnych oględzinach widzę że konieczne będzie zerwanie oryginalnej szybki (jak to zrobić ? ) i podciecie tez obudowy zegarów...
potem trzeba będzie nakleić z powrotem ori szybke lub co bardziej prawdopodobne wstawić płaską plexi - gdzie kupić ?
no i kilka fotek tego co już mam
1. Gniazdo z zegarów z mk3 - zeby podłączyć do ori kabla
2. ramka ori żeby spokojnie docinac
3. tak to na razie wygląda
No to już blisko do finiszu
proponuje te piny przy liczniku zalać jakimś klejem silikonowym najlepiej tym na ciepło dostepnym w każdym "sapermarkecie budowlanym".
obawiam się ze mogą ci powypadać przy drganiach no chyba ze je przylutowałeś
Miłej pracy ja jestem w trakcie robienia licznika od fabii z MFA i audi TT z 1/2 FIS zobaczymy co z tego wyjdzie.
P.S. Oczekiwać giełdy bo cos na pewno sprzedam.
proponuje te piny przy liczniku zalać jakimś klejem silikonowym najlepiej tym na ciepło dostepnym w każdym "sapermarkecie budowlanym".
obawiam się ze mogą ci powypadać przy drganiach no chyba ze je przylutowałeś
Miłej pracy ja jestem w trakcie robienia licznika od fabii z MFA i audi TT z 1/2 FIS zobaczymy co z tego wyjdzie.
P.S. Oczekiwać giełdy bo cos na pewno sprzedam.
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
a ja już mam zamontowane dzieki bigozz, za "materiał" i wsparcie wieczorem wrzuce fotki
Ostatnio zmieniony śr lut 21, 2007 19:27 przez pawulon, łącznie zmieniany 1 raz.